Borku Periću iz Satiričkog kazališta „Kerempuh“ Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje 1Pobednik Festivala malih pozorišnih formi Nebojša Dugalić za ulogu u monodrami „Ispovest Dimitrija Karamazova“ Fjodora Dostojevskog

Borko Perić koji je tumačio ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi Ustav Republike Hrvatske Satiričkog kazališta „Kerempuh“ iz Zagreba dobio je Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na 27. „Danima Zorana Radmilovića“.

Žiri ovogodišnjeg festivala koji su činili Nebojša Bradić, predsednik, dr Miroslav Radonjić idr Nenad Novaković, član, odlučio je da Nagradu za vizuelni identitet „Krstomir Milovanović“ većinom glasova dodeli predstavi „Naši dani“ Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke. Balkanski špijun Narodnog pozorišta iz Beograda u režiji Tanje Mandić Rigonat sa prosečnom ocenom 9,80 dobila je nagradu publike.

Dobitnicima će nagrade biti uručene večeras, kada će biti dodeljena i nagrada pobedniku 1. Festivala malih pozorišnih formi koji je održan u okviru pratećeg programa „Zoranovih dana“. Žiri kojim je predsedavao glumac Ivan Bekjarev odlučio je da je pobednik Festivala malih pozorišnih formi Nebojša Dugalić za ulogu u monodrami „Ispovest Dimitrija Karamazova“ Fjodora Dostojevskog. Specijalna nagrada ovog festivala pripala je Vladimiru Cvejiću za „Brevroviziju“, kao i Kazalištu „Moruzgva“ iz Zagreba za „Bobočku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari