Božo Vrećo: Za moj život su potrebni živci kao konopci 1Foto: EPA/JAVIER CEBOLLADA

Pevač i kompozitor sevdalinki oduvek je poznat po svom autentičnom izdanju.

 

Božo Vrećo se ne obazire na negativne komentare na račun njegovog izgleda.

Iako je za njegov stil života potrebna hrabrost, ne bi ga menjao.

„Da, volim svoj život i ne bih ga menjao, ali nije to za svakoga. Trebaju vam živci kao konopci, mudrost i ispunjenost koja nadilazi materijalno, hrabrost koju morate zaslužiti i riskirati sve, božanska ljubav da vas pokreće i ne pobudi sumnje. Ali i volja i upornost da sve možete i onda zaista sve i možete“, rekao je Vrećo.

Pevač je izložen osudi jednog dela društva, ali našao je način da to prevaziđe.

„Ignorišem glupost jer za to ne postoji bolji izraz, okružujem se kvalitetnim ljudima, mislima i razgovorima koji zavređuju pažnju te ostavljaju duboku pouku kako voleti sebe i svet oko sebe. Tek tada ste nedodirljivi za svet koji poput tora ovaca i zna jedino da bleji“, kaže Božo.

Vrećo je poznat po originalnom načinu odevanja, a otkrio je gde pronalazi inspiraciju.

„U dualnosti prirode i nas samih koji joj pripadamo, u antikvitetima, u drugim ljudima s iznimnim vizijama sebe i sveta oko sebe, u detaljima koje zapažam na putovanjima. Sve prikupljam u neki svoj imaginarni folder u kojem se savršeno snalazim“, dodao je pevač.

Njegovoj majci dijagnostifikovan je kancer, a Božo je sve vreme bio uz nju.

„Oslonac i beskrajna snaga, hrabrost, ljubav i brižnost. Uloge su se zamenile i na neki način kao da sam se brinuo o svom detetu. Tako sam mogao i uvideti koliko je jaka veza između majke i deteta, koliko je neraskidiva i posebna. Nadjačava sve boli, strahove i sumnje. Bio sam tu, konstanta koja nije pokazivala strah, nemogućnost i pokolebljivost, bio sam jak poput stene i mogla je da se osloni na mene s poverenjem i sigurnošću. To je uloga svih nas prema roditeljima, prema našim majkama kojima dugujemo sve. One su zaslužne za naš prvi udah života i poimanje ljubavi, one nas uče kako da volimo“, kazao je Vrećo.

Pevačeva majka je danas mnogo bolje, a neke pesme joj je posvetio.

„Ona je muza koja je uvek bila na mojoj strani, moja potpora, neiscrpna inspiracija i ljubav koja ne poznaje granice. Sve je počelo pesmom ‘Lejlija’, čekamo i nove sa sedmog albuma koji je u pripremi za proleće i već mu se veselim. Ona je u svemu i uvek će biti, lakoća nežnosti, detinja brižnost i iskrenost, stamenost žene koja može sve. Heroina, junakinja i moja srna, kako joj od milja znam reći“, rekao je Božo za „Story.hr“.

Izvor: Nova.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari