Branislav TrifunovićFoto: M.A./ATAImages

Glumci Mina Nikolić i Branislav Trifunović govorili su za N1 o filmu Stevana FIlipovića „Pored tebe“, koji je nedavno ušao u regionalnu filmsku distribuciju, a u kojem oni igraju glavne uloge.

 

Nadam se da će protesti vratiti svoj zamah i da ćemo opet znati zašto smo tamo, rekao je glumac Branislav Trifunović, gostujući u emisiji Dan uživo na televiziji N1.

„Steva (Filipović) je uspeo da napravi jako dobar film, koji ima pečat vremena, i jako dobro komunicira sa publikom“, rekao je Trifunović.

On kaže da veruje da će taj film ostati kao svedok ovog vremena. „Retki su filmovi koji imaju privilegiju da jasno definišu trenutak u kojem su stvarani.“

Trifunović u filmu igra policajca, a glumac kaže da nije bilo teško povezati lik iz filma da današnjim vremenom.

„Svedoci smo da gledamo ovih nedelja i meseci da policajci koji rade svoj posao završavaju na svim naslovnim stranama i svim televizijama, samo zato što rade svoj posao, i ovo bi trebalo da bude neki mali omaž i tim policajcima, koji se trude da svoj posao rade najbolje što mogu“, kaže glumac i dodaje da je njegov lik iz filma rešio da stvari istera do kraja.

„A kad je tu politika, to uvek ide jako teško…“, dodao je.

Film se osvrće i na temu rijalitija, a Mina Nikolić kaže da je to ljudima postalo deo svakodnevice.

„Mislim da možda u toj priči gde je predstavljen rijaliti najviše može da se učita to koliko smo normalizovali takav neki način komunikacije, odabir reči, nasilje, dramu, sve što je u fokusima u rijalitima. Najtužnije je što to nije nikakva novost, iako smo u filmu uzeli najgore iz rijalitija, to je ljudima postalo deo svakodnevice“, kaže glumica.

Upitan kako danas gleda na proteste Srbija protiv nasilja, budući da se održavaju mesecima, a promene nisu vidljive i protesti su znatno manji, Trifunović je kazao da i dalje ima nadu.

„Ne znam kako gledam na to, ja se nadam da će to vratiti svoj zamah i da ćemo opet znati zašto smo tamo.“

Nikolić je rekla da se tokom snimanja scena dronom na protestima osećao naboj.

„Baš smo želeli da se napravi naboj, mislila sam kad bude izašao film da će to opet da se desi, ali to ne može tako, mora biti stalno podsećanje zašto smo išli tamo. Ne znam šta da očekujem, ni šta je potencijalni razvoj situacije. Bilo bi lepo osetiti tu energiju, koja je na početku bila nešto jedinstveno, tužno ali ogoljeno iskreno i potresno“, rekla je glumica u emisiji Dan uživo na televiziji N1.

Upitani ima li nade van filmskog platna, glumci su odgovorili pozitivno.

„Ja imam nade, nešto tinja, ali mislim da je najljudskije moguće imati nadu. Stvarno imam nadu da ćemo nekad živeti normalnije“, zaključio je Trifunović.

Nikolić je rekla da je večiti optimista. „Ništa ne može doveka da traje… i koliko god možemo da damo doprinos da može da krene u tom smeru koji želi većina, to je nešto što možemo da uradimo“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari