Branko Stanković je pobednik arhitektonskog konkursa za idejno rešenje paviljona MSUB-a 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIĆ

Stručni žiri odlučio je da prvu nagradu na arhitektonskom konkursu za idejno rešenje paviljona Muzeja savremene umetnosti Beograd (MSUB) sa proširenjem magacinskih kapaciteta Muzeja, dodeli radu autora Branka Stanojevića sa saradnicima Anom Komnenić, Dimitrijem Prelićem i Andreom Stanković.

Prva nagrada vredna je 800.000 dinara, a Udruženju arhitekata Srbije, kao realizatoru konkursa, su do predviđenog roka predata 22 konkursna rada.

Žirijem je predsedavao docent Arhitektonskog Fakulteta u Beogradu Miloš Komlenić, a članovi su bili i istoričarka umetnosti Marijana Kolarić, koja je i direktorka MSUB, direktorka Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Dubravka Đukanović, redovni profesor Arhitektonskog Fakulteta u Beogradu Milorad Mladenović i arhitektkinja Nada Jelić.

Druga nagrada u iznosu od 400.000,00 dinara dodeljena je radu arhitektonskog studija AKVS , dok je treća nagrada, u iznosu od 200.000,00 dinara, dodeljena radu dizajnerske kompanije Normotic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari