Bredli Kuper će biti zvezda novog Spilbergovog ostvarenja o filmskom junaku koga je proslavio Stiv Mekvin 1Foto: s_bukley / Shutterstock.com

Bredli Kuper će imati glavnu ulogu u novom filmu proslavljenog reditelja Stivena Spilberga. On će igrati Frenka Bulita, hladnokrvnog policijskog detektiva iz San Franciska, koga je Stiv Mekvin tumačio u prvoj filmskoj priči o ovom liku davne 1968. godine. Spilbergov film, dakle, neće biti rimejk, već nova krimi priča sa istim likom kao glavnim protagonistom.

Džoš Singer, američki scenarista koji je nagrađen Oskarom za svoj rad na filmu „Pod lupom (2015), napisaće scenario ovog još uvek neimenovanog filma. Biće to njegova druga saradnja sa Spilbergom, nakon filma „Doušnik“(2017).

Podsećamo vas, prvi film o Frenku Bulitu bio je adaptacija romana „Nemi svedok Roberta L. Pajka iz 1963. To je bila priča o detektivu koji istražuje smrt policijskog doušnika u mafiji, koga je trebalo da zaštiti. Osim Mekvinove glume, Piter Jejtsov film je poznat po tome što uključuje jednu od najikoničnijih i najuzbudljivijih automobilskih jurnjava u istoriji sedme umetnosti. „Bulitje imao dobre kritike, a bio je i komercijalni hit, sa zaradom od 42 miliona dolara u odnosu na budžet od 4 miliona dolara.

Spilbergov najnoviji poluautobiografski film „Fabelmanoviuskoro stiže u domaće bioskope. U ovom filmu o odrastanju glavne likove tumače Gabrijel Label, Pol Dejno, Mišel Vilijams, Set Rogen i Džad Hirš. Mnogi mu već sada predviđaju uspeh na dodeli Oskara.

Kuper, s druge strane, privodi kraju rad na biografskom filmu „Maestro“ o slavnom kompozitoru i dirigentu Leonardu Bernštajnu. On je režiser, glavni glumac, producent i koscenarista ovog filma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari