Brnabić: Bitef pokazuje hrabrost i originalnost Srbije 1Foto: Tviter @SerbianPM

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras, uoči zatvaranja 52. Bitefa, da je taj festival jedan od, ako ne i najbolji ambasador kulturne scene u inostranstvu.

„Bitef je ambasador kreativnog lica Srbje. Bitef je kreativa Srbije. Bitef pokazuje hrabrost Srbije, originalnost Srbije, inovativnost Srbije, sve ono najlepše što Srbija ima i to čini dugi niz godina“, istakla je Brnabićeva u izjavi medijima.

Rekla je da sa Savetom za kreativne industrije, koji je osnovan pre šest meseci, radi na nizu inicijativa, a jedna od njih je bolja sistematska podrška Bitefu.

Umetnički direktor i selektor Bitefa Ivan Medenica zahvalio je premijerki Brnabić koja je više puta pokazala nameru i želju da omogne festivalu u rešavanju „strukturnih problema“.

Bitef se večeras završava izvođenjem predstave „Rekvijem za L.“ čiji su autori kompozitor Fabricio Kasol i proslavljeni koreograf Alen Platel.

Program Bitefa, pod sloganom „Svet bez ljudi“, od 13. septembra obuhvatio je 10 predstava iz Slovenije, Francuske, Srbije, Nemačke, Hrvatske, Estonije, Švajcarske, Izraela i Belgije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari