Brnabić o pozorištu: Ne može se reći "Vlada neka me smeni" 1Foto:Narodno pozoriste

Ne može se reći „Vlada me je postavila, Vlada nek me smeni“, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić povodom situacije u Narodnom pozorištu i zahteva za smenu upravnika Dejana Savića i poručila da, ako neko prihvati funkciju u Upravnom odboru, mora da prihvati i odgovornost.

„Pratim situaciju u Narodnom pozorištu i žao mi je što se sve dešava u mesecu kad obeležavamo 150 godina te ustanove“, rekla je Brnabić novinarima u hotelu Metropol. „Žao mi je što se neko obraća Vladi Srbije i ‘pere odgovornost sa sebe’ i tu ne mislim samo na direktora, već i na Upravni odbor (UO)“, rekla je premijerka.

Vlada Srbije ne može da rešava sve probleme, ponovila je, ali ljudi treba da snose odgovornost za ono što rade, a to treba da čini i UO.

Ona je naglasila da će Vlada rešiti problem, ali da, ako neko pristane da bude u UO i predsednik UO, onda treba da pristane na odgovornost koju nosi ta uloga.

Brnabić je predočila da zbog toga postoje Upravni odbori, javna preduzeća, lokalne samouprave, pošto ne može i ne sme Vlada da radi sve.

„Ako neko misli da ne može da reši problem i da Vlada to treba da učini, onda očekujem da taj UO podnese ostavku“, rekla je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari