Brnabić: Vlada spremna da podrži inicijative koje će doprineti boljem položaju umetnika i zaposlenih 1 EPA-EFE/Olivier Matthys

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa delegacijom iz Beogradske filharmonije i rukovodstvom Srpskog narodnog pozorišta.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa delegacijom iz Beogradske filharmonije sa kojima je razgovarala o izazovima sa kojima se susreću u svakodnevnom radu kao i problemima sa kojima se suočavaju, navodi se u saopštenju za medije.

Na odvojenom sastanku premijerka je primila i rukovodstvo Srpskog narodnog pozorišta sa kojima je takođe razgovarala o problemima radnika u oblasti kulture.

Brnabić je, prilikom razgovora, istakla značaj sektora kulture i ulogu Vlade u podršci umetnicima i institucijama kulture. Naglasila je spremnost Vlade da podrži inicijative koje će doprineti boljem položaju umetnika i zaposlenih, kao i unapređenju kulturnog života u Srbiji.

Kakostoji u saopštenju, najavljeno je i formiranje Radne grupe Ministarstva kulutre, čiji bi ilj bio izrada plana i strategije za sistemsko povećanje zarada svih zaposlenih u institucijama kulture u Republici Srbiji.

Takođe, dogovoreno je da se sastanci ovog tipa nastave već naredne nedelje kako bi se uspostavio „redovan dijalog posredstvom koga bi se brzo i efikasno rešavala svaotvorena pitanja.“

Brnabić je istakla da su vrata Vlade Srbije uvek otvorena i da će se nastaviti sa saradnjom i redovnim sastancima kako bi se pronašla najbolja rešenja za unapređenje sektora kulture i podršku umetnicima u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari