"Bubnjanje za Cvijetu, jer borba neće prestati dok se stvari ne dovedu u red!": BamBam Kolektiv poziva na muzičku podršku ULUS-u 1Foto: BamBam Kolektiv

Ispred Umetničkog Paviljona Cvijeta Zuzorić, danas, 17. novembra od 20 časova, zabubnjaće muzička podrška umetnicima iz ULUS-a, na kom nastupa BamBam Kolektiv.

S obzirom da „Cvijeta“ prokišnjava, nema grejanje, a Udruženje likovnih umetnika Srbije ULUS ostaje bez ugovora, prvo se od 17 časova očekuje „Uštimavanje“ – potpisivanje društvenog ugovora za „Cvijetu“, a potom sledi nastup „Healing Jam of United Arts“ BamBam Kolektiva.

Iz kolektiva pozivaju – Ponesite instrumente da nam se pridružite i dodjite u petak ispred paviljona „Cvijeta Zuzorić“.

BamBam Kolektiv je nastao kao potreba da se umetnici raznih disciplina, a pre svega Umetnici Života, ujedine u jedno pleme najstarijim poznatim načinom – Bubnjanjem!! Pleme koje danas broji preko hiljadu članova, koje krasi divlja plemenska energija pradavnih vremena kada su Ritam i Čovek bili Jedno, a Zvuk jedini poznat način utapanja u kolektivnu nadsvest.

Povodom kolektiva je rečeno i da – Seške BamBama traju često i po osam, devet sati i predstavaljaju iskustvo koje ostaje nepovratno urezano u pamćenje i vraća učesnike na sam Izvor.

– Ovog puta smo tu da branimo Cvijetu! Da našoj sabraći i susestrama iz ULUS-a podarimo Silu i Moć nepatvorenog Ritma uz koji će njihove parole i zahtevi zaparati noć nad Kalemegdanom. Jer borba neće prestati dok se stvari ne dovedu u red! A red je da Umetnici imaju svoj prostor koji im po pravu pripada! Zato spremite rečenice koje ćemo utkati u Zvuk! Ponesite instrumente da nam se pridružite i dođite u petak ispred paviljona „Cvijeta Zuzorić“ da zajedno ostvarimo plan! – poziva Kolektiv BamBam.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari