"Bura" u biblioteci sa Marčelom u Boru i Kladovu 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Tekstopisac pesama za predstavu „Bura“ Kokana Mladenovića, Marko Šelić Marčelo, ove nedelje biće gost dve biblioteke u istočnoj Srbiji. Večeras će gostovati u Narodnoj biblioteci Bor, gde će se sa Marčelom razgovarati o knjigama, muzici, pozorištu i njihovim dejstvima, o varkama i dvogledima, vremenu i nevremenu, sećanju i nesećanju, o dobrim i lošim zapletima.

„Bolji je vrline no osvete čin“, kaže Šekspirov navodni alter ego Prospero, protagonista tragi-komične Bure, čiju adaptaciju je 2020. režirao Kokan Mladenović. A da li je zaista tako, ko je postao Prospero i kakvim se sada magijama služi, koje igre igraju današnji vlastoljupci, kakvim nas zvukovima, glasovima i pesmama ushićuju ili pretvaraju u telad i šta bi neka današnja Miranda rekla pri prvom susretu s „divnim novim svetom“, reći će nam novi Arijel – Marko Šelić Marčelo – kažu u Narodnoj biblioteci Bor najavljujući večerašnje gostovanje Marka Šelića.

Marčelo je pre par godina u kladovskoj Biblioteci predstavio svoju knjigu Napet šou, a povod za sutrašnje gostovanje, kako Danas saznaje od direktorke ove ustanove kulture Žakline Nikolić, je Marčelov angažman u predstavi „Bura“ koju je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu režirao Kokan Mladenović.

U ovoj adaptaciji Marčelo igra Arijela, ali i potpisuje tekstove songova, čije se obrade nalaze i na njegovom novom muzičkom albumu Nojeva varka. S Markom ćemo razgovarati i o savremenim interpretacijama poslednjeg Šekspirovog komada, ali i o drugim „šekspirovskim“ i danas podjednako aktuelnim temama kojima se Marčelo bavi i u svojim romanima, esejima, pesmama – kaže Žaklina Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari