Čak i da smo bolji od Đanga, to ne sme da se kaže 1

Čast je i velika zabava za sve nas što nastupamo na Gitar Art Festivalu – izjavio je za Danas Mozes Rosenberg, muzičar iz čuvene Rosenberg porodice, uoči sinoćnjeg koncerta ovog čuvenog sastava u Kombank dvorani na 20. GAF-u.

Članove benda čine Štokelo Rozenberg glavna gitara, Nuše Rozenberg ritam gitara, Noni Rozenberg bas gitara. Rosenberg trio je inspirisan muzikom i virtuoznošću čuvenog Đanga Reinharda, ali proširuje svoja dela klasičnom, pop i bosanova muzikom u džipsi sving stilu.

Muzičari su na komentar da su prevazišli svoju ispiraciju, Đanga, istakli „on je toliko veliki za njih, njihov rodonačelnik i da čak kad bi bili bolji to ne bi smelo da kaže, jer im je veoma drago što nastavljaju njegovu tradiciju“.

Za njihovu numeru „For Sephora“ („Za Seforu“), kazali su da im je to veoma važna kompozicija, praktično mantra i potvrdili da će biti izvedena na koncertu.

– Kompozicija je napisana za moju sestru. Nas je petoro braće, a sestra je šesta, najmlađa u porodici i jedina devojčica. Pesma je njoj posvećena – rekao je Štokelo Rozenberg.

Mozes Rozenberg najavio je da će Trio izvoditi pesme Pako de Lusije i Đanga Reinharda, ali i razne mešavine džeza. On je na pitanje kako se oseća povodom toga što svira uz braću kazao da, iako je odrastao uz Đangovu muziku, rastao i uz Štokelovu, koji je 16 godina stariji.

Beogradska publika će ovog brata Rozenberg slušati i večeras u okviru projekta „Kings of String – The Youngsters“ „Kraljevi struna i podmladak“) na kome će Mozes Rozenberg nastupiti sa grčkim virtouzom Jorgosom Jorgopulosom i srpskim gitaristom Bojanom Ivanovskim. Smatra da će to biti veoma zabavan nastup, jer publiku može da iščekuje mešavina različitih muzičkih stilova.

– Nadam se da će se publici dopasti koncert jer su u pitanju kompletno drugačiji muzički stilovi. Bojan Ivanovski je svestrani fingerstajl srpski gitarista, a Jorgos Jorgopulos grčki virtuoz na buzukiju, dok ću ja svirati svojim džez „manouche“ stilom. Izabrali smo divne pesme koje publika voli i napravićemo dobar nastup – kazao je Mozes Rozenberg.

On je dodao da je sa Bojanom i Jorgosom vežbao prošlog meseca u Beogradu i da mu se dopadaju grad i hrana. Dosad nije čuo srpsku muziku i nada se da će imati vremena da je upozna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari