piter gregsonFoto: Lična arhiva/promo Gvarnerijus

Premijerni beogradski koncert škotskog violončeliste i kompozitora Pitera Gregsona, autora muzike za serije Novi papa (The New Pope), Bridžerton (Bridgerton) i filma Mali haos (A Little Chaos) održaće se u ponedeljak 30. oktobra (20h) u sali UK Gvarnerijus.

Jedan od najtalentovanijih kompozitora u savremenoj klasičnoj muzici predstaviće se beogradskoj publici muzikom sa albuma Patina, kojim je postigao veliki svetski uspeh.

Album je kombinacija niza analognih elektronskih instrumenata, gudačkog ansambla i Gregsonovog solo izvođenja na violončelu. Album je neobičan po tome što Gregson istražuje ideju „prisustva odsustva“, i postavlja pitanje „Šta se dešava kada uklonite melodiju?“.

Karte su u prodaji na biletarnici Gvarnerijusa po ceni od 500 dinara a mogu se rezervisati i putem mejla [email protected] ili telefonom 066/8028-368.

Piter Gregson je rođen 1987. godine u Edinburgu. Violončelo je počeo da svira sa 4 godine i jedan je od najtalentovanijih kompozitora u svojoj generaciji.

Iza sebe ima šest objavljenih studijskih albuma savremene klasične muzike a veoma je tražen i u pop industriji – sarađivao je sa bendovima Rag’n’Bone Man, Public Service Broadcasting, a nedavno i, kao solista na violončelu i dirigent, na albumu DIVIDE Eda Širana, koji je oborio sve svetske rekorde slušanosti.

„Isprobavanje novih rešenja i pronalaženje zanimljivih načina za stvaranje muzike, to je ono što me pokreće svakog jutra“, kaže Piter Gregson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari