Centar za kulturu Požarevac ipak realizuje obećane programe 1Foto:M.V.

Požarevački Centar za kulturu najavio je septembarske, dugo očekivane, letnje programe. Tako će žitelji Požarevca, naviknuti za bogat i raznovrstan programski repertoar ove ustanove kulture tokom letnjih meseci, biti u prilici da vidi projekcije filmova koji su bili predviđeni za Letnji program, izložbe, književne večeri i druge sadržaje.

Vrata Centra otvorena je za posetioce od prošle subote, izložbom radova sa Likovne kolonije „Tulba 2020“. Promocija knjige „Dodir vremena“, autora pukovnika Spasoja Čojića bila je 1. septembra, a Istog dana počeo FEMUF – Festival muzičkog filma. Film „Dalida“ otvorio je festival, a publika je mogla da pogleda još i „Električni orgazam za ljude budućnosti“, „Pavaroti“, „Tusta“ i „Džulijeta“.

Najmlađi sugrađani moći će još jednom da pogledaju predstavu „Kirija“ 19. septembra, a posle nedelju dana na programu je komad „Stilske vežbe“ u izvođenju Dramskog studija Centra za kulturu Požarevac.

Sredinom meseca planiran je zajednički koncert orkestara „Gvardia“ i „Novog zvučnog talasa“.

Revija filmova sa festivala Slobodna zona biće na programu od 21. do 25. Filmovi koji će biti prikazivani su „Okrug“, „Čovek koji se igrao sa vatrom“, „Selfi“, „Zvezda od 100 kila“ i „Moje neverovatno leto sa Tes“. Iz Centra za kulturu Požarevac napominju da su svi programi besplatni, osim komercijalnih bioskopskih projekcija. Posetioci će morati da se pridržavaju propisanih mera, pre svega obavezno nošenje maski, poštovanje distance ali i korišćenje dezobarijera i sredstva za dezinfekciju na ulazu u salu Centra za kulturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari