Premijera novog domaćeg filma „Crni Gruja i kamen mudrosti“ Marka Marinkovića i ujedno prva domaća premijera u 2007, biće održana 1. februara u Sava centru, ali zbog velikog interesovanja obezbeđena je i dodatna projekcija filma iste večeri od 23 sata. Film je proistekao iz istoimene serije, koja se s promenljivim uspehom prikazivala dve sezone kod nas.

Premijera novog domaćeg filma „Crni Gruja i kamen mudrosti“ Marka Marinkovića i ujedno prva domaća premijera u 2007, biće održana 1. februara u Sava centru, ali zbog velikog interesovanja obezbeđena je i dodatna projekcija filma iste večeri od 23 sata. Film je proistekao iz istoimene serije, koja se s promenljivim uspehom prikazivala dve sezone kod nas. Glavne uloge u filmu pripale su Nenadu Jezdiću, Nikoli Koji, Borisu Milivojeviću, Marinku Madžgalju, Zoranu Cvijanoviću, Bogoljubu Mitiću, Ognjenu Amidžiću, Dušanki Stojanović, Draganu Jovanoviću i drugima. Kao specijalni gosti u filmu se pojavljuju Petar Božović, Dragan Nikolić, Voja Brajović i Dragan Bjelogrlić.
U filmu, Karađorđe od vračare saznaje da negde u brdima postoji Kamen Mudrosti od kojeg, kada udariš glavom tri puta, postaneš mudriji. Zato, angažuje svog rođaka Crnog Gruju da sa pomoćnicima Čeda Veljom i Boletom, pronađe taj čudotvorni kamen. Crni Gruja nalazi kamen i uveren da se od njega stvarno postaje mudriji, odlučuje da napravi biznis. Ali, kamen počinje Gruji da stvara velike nevolje…
Prema rečima reditelja Marka Marinkovića, serijal „Crni Gruja“ pokazao je permanentnu potrebu gledališta za nespecifičnim komičnim formama, i zato će iz filma tek proisteći šest epizoda nastavka tv-serijala. Film je sniman na Zlatiboru i u Sirogojnu i kako kaže Marinković, gdegod da su snimali bili su izuzetno primljeni, što je bio dokaz koliko je serija bila popularna. Koscenarista Jovan Popović ističe da je prilikom rada na filmu za njega bilo posebno interesantna veza kostimirane komedije sa modernim vremenom i prepoznatljivim dnevnopolitičkim situacijama. Glavni glumac u filmu Nenad Jezdić nada se da će film naći publiku i da će ona prepoznati osobeni stil kojeg su se držali prilikom rada na filmu, a to je kombinacija kritike našeg savremenog društva, farse i satire. „Film možda na grub način prikazuje naš mentalitet, ali zar mi nismo zaista takvi“, pita se Jezdić ističući da će se tog osobenog stila držati i ubuduće. Producenti filma BS Group, Intermedia Network i Media Net, kao i distributer Tuck očekuju da će film biti izuzetno popularan kod publike, te u bioskope startuje sa 13 kopija i kako kažu, sala „Jadran“ Beograd filma, čiji su radnici još u štrajku, biće otvorena specijalno zbog ovog filma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari