"Čuvari formule" Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ekipa filma „Čuvari formule“ nastavlja lančanu reakciju humanosti i poziva sve ljude velikog srca, pojedince i kompanije, da se pridruže ovoj kampanji.

Od 5. do 20. decembra novac od svake kupljene bioskopske ulaznice biće namenjen za nabavku novogodišnjih paketića deci bez roditeljskog staranja u domovima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Nakon veoma uspešne akcije dobrovoljnog davanja krvi i upisa u Registar davalaca matičnih ćelija koju je ekipa „Čuvara formule“ prošle nedelje zajednički organizovala sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, uoči predstojećih praznika želimo da nastavimo niz ljubavi i da pažnju usmerimo ka najmlađoj publici.

Po završetku akcije, praznični paketići biće dostavljeni korisnicima domova u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a ujedno će im biti organizovane i bioskopske projekcije dečijih filmova.

Film „Čuvari formule“, reditelja Dragana Bjleogrlića koji govori o humanosti i empatiji, do sada je pogledalo više od 250.000 gledalaca širom Srbije i regiona.

„Čuvari formule" nastavljaju lančanu reakciju humanosti 1
Foto: Promo

Glavna linija filma „Čuvari formule“ prati istinitu priču o akcidentu u Vinči 1958. godine u kojem su ozračeni mladi jugoslovenski naučnici.

Po odluci državnog vrha tadašnje SFRJ njihovo lečenje organizovano je u na klinici Kiri u Francuskoj.

Ova jedinstvena filmska priča rađena je po bestseleru Gorana Milašinovića „Slučaj Vinča“, a nakon velikog uspeha na međunarodnim festivalima u Lokarnu, Sarajevu, Skoplju, Talinu i Istanbulu u bioskopima se prikazajuje od oktobra ove godine.

Glumačku podelu čine Radivoja Raša Bukvić, kao i proslavljeni francuski glumci Aleksis Manenti, Olivie Bartelemi i Ane Sara.

Direktora instituta Vinča Pavla Savića igra Predrag Miki Manojlović, a šefa državne bezbednosti SFRJ Leku Rankovića – Dragan Bjelogrlić.

Uloge mladih jugoslovenskih naučnika reditelj je dodelio Jovanu Jovanoviću, Alisi Radaković i Ognjenu Mićoviću.

Iza ovog originalnog filmskog projekta stoje produkcijske kuće CobraFilm i United Media, uz podršku Euroimages, Creative Europe Media, Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Filmskih centara Srbije, Crne Gore, Slovenije i Severne Makedonije, a bioskopska distribucija je poverena kompaniji Art Vista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari