Da je Tadić umeo da peva, Srbija bi već tada stekla današnji ugled

* Nemam nameru da opet postavljam satove, pošto koga zmija ujede, taj se i guštera boji, ali ćemo uraditi sve što je u našoj moći da zbog naše verne publike i orkestra zgradu sazidamo što brže
Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije i bivši ministar kulture i informisanja u Vladi Srbije

Ostavite komentar


  1. ?!?!Koji,bre, ugled:"Imamo mafijašku državu!"-Jovo Bakić je u pravu!!!

  2. Kao ministar je bio nem za pitanja novinara, sad kad je propričao ispada da bi bilo bolje da je nastavio da ignoriše sve oblike medija.

  3. Gospodine Tasovac, slušao sam Tadića kako peva pesmu Tozovca Mirjana, i moram Vam reći da je mnogo bolji pevač od Dačiča. Na žalost, i on, kao i Dačić i Vi, ste veoma zaslužni za očajno stanje u kome se Srbija nalazi.

  4. Rasprodao sezonu?! Sezonska karta je koštala 20.000 dinara, toliko koštaju 2 (dve) prosečne karte u Evropskim koncertnim dvoranama! Uz to, kupovina sezonskih karata za Filharmoniju je postalo nasledno pravo – prošlogodišnji pretplatnici imaju prednost, u poslednjih 10 godina ista privilegovana publika prisustvuje koncertima. Da li je kritična – naravno da nije pošto je privilegovana.. Ni jedna Filharmonija na svetu ne proda SVA mesta, ostave 20 – 40% karata za običnu publiku, za nekog ko bi došao iz okruženja..

  5. Mislim da treba da se vatite u rupu iz koje ste izasli.Znate vi G-dine Tasovac vrlo dobro koja Je to rupa.

  6. Zašto ne puštate komentare i zašto omogućavate tasovcu (sic) da vređa urednika Danas-a optužujući ga za lične animozitete i tabloidizaciju? Zašto trošite hartiju na besmislice vučićevih amortizovanih kadrova?

  7. Tasovac veoma nadmen i samoziv. Naucio je iz bavljena politikom u Srbiji da potcenjuje i nipodastava sve oko sebe. Potpis za Vucicevu kandidaturu je verovatno unovcio. Potpisuje covek svoje interese. Urusavanje medija po unutrasnjosti pravda pristankom novinskih udruzenja. Bedno !

  8. Mučenik. Misli da će ovako otplatiti ono što je pojeo…jedino što ga je tata dobro naučio je da se ćuti sa punim ustima.

  9. Tasovac je najbolji primer da neko ko ima sve šta je potrebno za neki posao, nikako ne mora biti valjan za drugi!
    Čestitke za rad sa filharmonijom, ali je pokazao da nije otporan na neke nedostojne radnje, bez kojih (možda) nebi bio uspešan kao direktor filharmonije.Život je čudo, a ljidi još veće!

  10. Bio faca, a postao aca. Takvih primera je bilo tokom devedesetih za vreme krvavog pira bračnog para, koji su (Lj. Ristić, na primer), uništili sve što su gradili tokom života. Prodavši dušu, postali su marginalci, mada sam uveren da ništa što je aca obećao faci, neće biti ispunjeno. Na kraju će se desiti ono što se dešavalo, zgradu filharmonije će izgraditi oni koji imaju znanje, petlju, kulturu i vaspitanje (Hram Svetog Save, na primer). Kada bivša faca shvati kakav je aca, shvatiće da bi bilo bolje da nije slušao tatu, već se mangupski razračunao s ekipom iz kraja, makar izvukao deblji kraj. Jednog dana, koji je neumitan, gordost će ustuknuti pred sudbinom i postati vrisak.

  11. Tasovac je pokazao da zna da igra kako drugi sviraju i time dao pun doprinos poboljšanju međunarodnog ugleda Srbije.

  12. Pa nije on kolega Supermen ili ne daj Bože Batman pa da se razracunava sa zlom u ovom gradu. Svi ćute, ćuti i on. Nismo valjda spali na to da nam nežne umetničke duše zavrću rukave i mlate se po kraju, dok tetovirani moroni sede skrštenih ruku u besnim vilama…

  13. Interesantan komentar to o Tadićevom pevanju i ugledu Srbije.Sreća da tada nismo imali ugled koji imamo sada. Sreća da smo tada stekli ugled jer ov sadašnji ne bi imali šta da proćerdaju. Sadašnji ugled Srbije bi mogao da se poredi sa ugledom Tasovca kao ministra. On je još jedan dokaz da ljudi iz umetnosti treba tamo i da ostanu a ne da se mešaju u politiku jer tada iz njih izađe sve ono najgore a ne ono najbolje po čemu su poznati

  14. Gospodine Tasovac, ne mozete od Tadica da ocekujete da lepo peva, s obzirom odakle dolazi. On zna Oj haj i to je sve, a da, znao je da dobro napuni svoje dzepove

  15. Ovaj exministar,, ,ZA,,KULTURU,,Morao je pre,,abdikacije,,da razjasni, Iz kog su to,ćupa,, ,,I PO ČIJEM ODORENJU,Plaćenimoni famozni,,memoari,,srBske ledyMagbet, i koje,,obradovao,,beograđane za NOVU GODINU,,PEVANJEM,, JEDNE POSEBNE ,,DIVE,, S NANOGICOM KaoPrepoznatljivim,,bedžom,Umesto svetski čak i filmski,,tigrom,ILI GA Je mogla zameniti,,i jedna,,ružičanstvena,, kandidatkinja,,suvenira na julovšinu koja je,,srećom,,vaskrsla,,da nas podseti na kurturu,,koju je,,zagovarala ,, mentorka,,joj,slavna,pa i,,danas,,popunjava,,poznate,,programe,,nacionlnih,frekvencija,, jer,,narod to,voli,,a ON lično preferirao,da se,,ispoveda,, only u Kuriru.ostali nisu bili na njegovm nivoju,Baš..slučajno,iz kruga dvojke, Da svuda ima izroda okoliša, on je,izuzetak.koji potvrđuje,,pravilo,,..A O,HAJ,,,PEVAJU ONI IZ BUSIJA I UGRINOVACA ,ZNA SE ČIJIH SU MINULIH RADOVA,,URADAK,,..

  16. Tasovac je intelektualac i mnogobrojni citaoci ovog , nekad uvazenog lista , ne shvataju sta je hteo da kaze ..
    Njima je Basara nivo…

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.