Da li ćete uzeti 5.000 dinara: "Pa nema tu puno razmišljanja, uzeću te pare" 1

Prijave za pomoć države za mlade od 16 do 29 godina u iznosu od po 5.000 dinara počele su na sajtu Uprave za trezor i trajaće do 15. decembra. To je bila jedna od najčitanijih vesti prethodnih dana. Pitali smo naše mlade umetnike da li će iskoristiti pomoć na koju imaju pravo i kako će potrošiti novac.

Denis Murić, glumac

Ne bih komentarisao namere koje stoje iza ovog i sličnih gestova ali razumem da mladima svaki dinar znači naročito u vreme inflacije i dolazećih praznika.

Luka Racić, gitarista i pevač Buč Kesidija

Nisam siguran da ću uzeti taj novac. Mislim da mi je 5.000 dinara baš neka granica gde i ne moram da uzmem te pare. Sa druge strane, iskreno nije mi jasno što se to sve radi. Zašto? Jednostavno ne verujem da to može da bude neka velika pomoć u životu zbog koje bi se pravila cela priča.

Aleksa Nedić, basista i pevač grupe Vizelj

Pa nema mnogo razmišljanja. Uzeću sigurno te pare. I znam i kako ću da ih potrošim. Potrošiću ih na provod. Nemam problem sa tim. Znam ljude koji neće iz principa da uzmu taj novac, njima se sve to ne sviđa, čitava ta priča, jer ne podržavaju vlast. Sa druge strane, ja smatram da su to tehnički moje pare i zato ću sa punim pravom da ih uzemem. A onda kada ih uzmem odmah ću i da ih potrošim.

Nedim Nezirović, glumac

Mogu samo iskreno da vam odgovorim, da od silnih obaveza nisam stigao time ni da se bavim. Otkako sam izbacio televizor iz kuće pre godinu dana pravo da vam kažem gomilu stvari propustim od dnevne politike do nekih možda i važnih stvari jer sam odlučio da se na taj način više ne informišem.

Ta informacija o pet hiljada je juče došla do mene kad su svi krenuli da se prijavljuju. Kakav odnos da imam prema tome ni sam ne znam. Prijaviću se. Nije to više ni stvar principa. Od potrošačke korpe preko režija do nekih egzistencijalnih stvari ovde je postalo nepodnošljivo u smislu cena. Sigurno ću iskoristiti priliku da tim novcem makar deo računa da pokrijem za jedan mesec , pošto nas je l da plaše da neće biti struje. Ne znam možda nam dele te pare da uzmemo neke agregate na benzin koje ćemo isto morati da platimo.

Pavle Mensur, glumac

Mislim da zemlje koje su „ekonomski giganti“ barataju novcem mnogo pametnije i odgovornije, a da ovaj njegov postupak ponovo potvrđuje da je situacija mnogo gora nego što je on i njegova stranka prikazuju, i da će ovaj gest novca koji „poklanja“ posle iskoristiti za svoje političke bodove kao i svaki put do sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari