Da li je moguće zvati se Džejms Bond? Film „Neki drugi lik“ zatvara festival dokumentarnog filma DOK #5 1Foto: DOK promo

Ostvarenje Neki drugi lik reditelja Metjua Bauera zatvoriće u nedelju, 5. februara u 20 časova peto izdanje međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma DOK #5.

Neki drugi lik (The Other Fellow) odgovara na jedno pitanje: Da li je ikako moguće zvati se Džejms Bond? Film prati istraživanje identiteta kroz živote, ličnosti i avanture različite grupe muškaraca, pravih muškaraca širom sveta koji dele isto ime – Džejms Bond.

Metju Bauer, autor filma, povodom premijere na festivalu je izjavio:

„Oduševljen sam što ćemo srpsku premijeru filma imati na zatvaranju DOK festivala. Zahvalan sam našem distributeru MCF MegaCom filmu što je pomogao da se ovo dogodi i što mi je omogućio da dođem da predstavim svoj film u jedan od mojih omiljeni delova sveta. Nažalost, u filmu nema srpskih muškaraca po imenu Džejms Bond, ali ako neko ovo pročita i želi da dođe na premijeru, častiću ga martinijem“.

Na zatvaranju festivala biće dodelje i nagrade najboljima. U okviru takmičarske selekcije biće dodeljena dva priznanja: nagrada publike i nagrada žirija publike koji je sastavljen od tri ljubitelja filma koji će glasati za najbolji debitantski film.

Peti festival dokumentarnog filma DOK #5 održava se od 2. do 5. februara u mts Dvorani. Program festivala nalazi se na sajtu https://dokfest.rs/, dok se ulaznice za festival mogu nabaviti na blagajni mts Dvorane i online putem sajta: https://www.mtsdvorana.rs/filmovi/dok5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.