Da li znate da „Sunđer Bob Kockalone" ima zabranjenu epizodu koja nije prikladna za decu? 1Foto: Nickelodeon / Ferrari / Profimedia

Animirana serija Sunđer Bob Kockalone popularna je među decom, ali i odraslima koji pronalaze skrivena značenja, ali jedna epizoda zabranjena je jer nije uopšte prikladna za decu.

U pitanju je epizoda pod nazivom Mid Life Crustacean iz 2003. godine, u kojoj pred kraj Sunđer Bob, Patrik i Keba Kraba idu u krađu ženskog donjeg rublja, piše Index.hr.

Kanal Nickelodean je naknadno označio ovu epizodu kontroverznom i neprimerenom za decu, pa su je na kraju i uklonili iz svoje ponude.

U spomenutoj epizodi Keba Kraba prolazi kroz svojevrsnu krizu srednjih godina, a Patrik i Sunđer Bob mu pomažu da se vrati u mladost. Kreću potom u avanturu, koja na kraju završava provalom u jednu od kuća i krađom ženskih gaćica.

Na kraju, da stvar bude neobičnija, ispalo je da su provalili u kuću Krabine majke, koja ga potom otera u njegovu staru sobu i krevet.

Nickelodeon je epizodu uklonio 2018. godine. „Povukli smo je 2018. godine jer nije prigodna za decu i ne zadovoljava standarde“, rekli su iz kompanije za IGN 2021. godine.

Nije jedina zabranjena epizoda

Ovo nije jedina epizoda Sunđer Boba koja je dobila zabranu. Pre dve godine, kompanije je uklonila epizodu Kwarantined Crab zbog pandemije korona virusa.

Dejvid Bitler iz pr sektora NBC News-a je rekao da se epizoda Kwarantined Crab neće prikazati zbog osetljivosti teme, odnosno globalne i stvarne pandemije koja se događa u svetu.

Reč je o epizodi iz 12. sezone u kojoj inspektor obaveštava osoblje i posetitelje restorana brze hrane Kod Keba Krabe, čiji je vlasnik gospodin Kraba, da se moraju izolivati, što izaziva paniku.

Izvor: Index.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari