"Da nisam na protestu, pojela bi me sramota": Milica Kralj o razlozima zbog kojih se pridružuje građanima 1Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Pozorišna rediteljka Milica Kralj kaže za Danas da na protest „Srbija protiv nasilja“ dolazi „jer je na to obavezuju građanska dužnost i razum“.

– Bol koju osećam zbog unakažene i ponižene moje domovine, obavezuje me da budem u protesnoj koloni protiv nasilja. Građanska dužnost i razum, želja da imamo budućnost, obavezuju me da budem u koloni. Nakon tragedija u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i pucnjave kod Mladenovca, koje su zastrašujuća kulminacija promocije nasilja i nakaradnih vrednosti kojima smo urnisani godinama, jasno se videla neodgovornost, neznanje onih koji su zaposeli vlast i obezvredili zakone i to nikako ne valja, tako više nemamo kud nego da nastavimo da tonemo u dno bez dna, to je za mene crvena linija, kaže naša sagovornica.

Prema njenim rečima, prosveta i kultura su dva oslonca na kojima mora da stoji zdravo društvo.

– Škola je juče ukinuta, umetnici su proglašeni za šljam, i od kulture slušamo samo o kulturi nasilja. Da nisam na protestu, pojela bi me sramota – ističe Milica Kralj.

 

Podsetimo, danas u 18 časova počinje peti po redu protest „Srbija protiv nasilja“, tačno mesec dana od tragedije u „Ribnikaru“, 3. maja. Istovremeno, prethodnih dana objavljeno je da će kraj nastavne godine biti 6. juna, dokle bi trebalo svim učenicima u Srbiji da budu zakljčene ocene.

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari