Na protestu Srbija protiv nasilja zbog izborne krađe i nerazjašnjenog ubistva Olivera Ivanovića, Marinika Tepić poručila: Vlast slavi krv i ubistva (VIDEO, FOTO) 1Foto: Lena Stevanović/ Danas

Nakon dvonedeljne pauze, ispred Republičke izborne komisije, u ulici Kralja Milana u Beogradu, održao se protest Srbija protiv nasilja zbog, kako tvrde predstavnici te političke grupacije, izborne krađe 17. decembra prošle godine, koju je sproveo režim Aleksandra Vučića.

Nekoliko hiljada građana, koji su se najpre okupili ispred RIK, a potom u protestnoj koloni, nakon govora Marinike Tepić, potpredsednice Stranke slobode i pravde, stigli do crkve Svetog Marka, palili su sveće za ubijenog Olivera Ivanovića zajedno sa predstavnicima Srbije protiv nasilja.

Na protestu Srbija protiv nasilja zbog izborne krađe i nerazjašnjenog ubistva Olivera Ivanovića, Marinika Tepić poručila: Vlast slavi krv i ubistva (VIDEO, FOTO) 2
Foto: Nađa Vukajlović/ Danas

– Dobro veče, ljudi koji ste došli svojom voljom, neplaćeno. Želim prvo da se zahvalim svima koji ste mi slali divne poruke, mojim saborcima i lekarima koji su nam pomogli u ovoj borbi – rekla je okupljenima kod RIK Marinika Tepić, koja je više od deset dana štrajkovala glađu u prostorijama te institucije.

Na protestu Srbija protiv nasilja zbog izborne krađe i nerazjašnjenog ubistva Olivera Ivanovića, Marinika Tepić poručila: Vlast slavi krv i ubistva (VIDEO, FOTO) 3
Foto: Lena Stevanović/ Danas

Kako je dodala, ono što joj je vratilo osmeh na lice, jeste „sjajna vest dobijena od naše evropske porodice“ da od sutra kreće rasprava u Evropskom parlamentu o izborima u Srbiji.

– Uspeli smo da pokažemo svetu i Evropi da su izbori pokradeni. Ako ispustimo ovu borbu, nikad više nećemo imati izbore – istakla je Tepić.

Na protestu Srbija protiv nasilja zbog izborne krađe i nerazjašnjenog ubistva Olivera Ivanovića, Marinika Tepić poručila: Vlast slavi krv i ubistva (VIDEO, FOTO) 4
Foto: Lena Stevanović/ Danas

Potpredsednica Stranke slobode i pravde istakla je i da je vlast preživela politički i dva jeziva masakra, najtužnije godine u istoriji Srbije, koju su završili vatrometom i slavljem.

Ona je navela da su predstavnici vlasti slavili i 2019. godine, kada je Oliver Ivanović ubijen.

– Znate zašto? Zato što oni slave krv i ubistva – izjavila je Tepić.

– Njegovu vlast su obeležili pritisci i ubistva, a ne smemo mu dozvoliti da to obeleži i kraj njegove vlasti. Imate odgovornost kada krene po zlu, vi snosite odgovornost svih onih koji su vam dali glas – zaključila je Marinika Tepić.

Nakon njenog izlaganja ispred sedišta RIK, krenula je protestna šetnja do crkve Svetog Marka, gde su upaljene sveće za Olivera Ivanovića.

Prisutni su bili i studenti iz pokreta Borba.


Imajući u vidu da je na današnji dan, pre šest godina, ubijen srpski političar sa Kosova, Oliver Ivanović, koji nije bio deo tamošnje Srpske liste i pod kontrolom režima iz Beograda, Aleksandra Vučića, a da za to ubistvo još niko nije odgovarao, opozicioni političari sa liste Srbija protiv nasilja posvetili su večerašnju pobunu i protiv tog tragičnog slučaja.

Takođe, podsetimo da je uprkos navodima da Evropski parlament neće raspravljati i donositi nikakve rezolucije u vezi sa izbornim mahinacijama Aleksandra Vučića, juče, ipak, na plenaronoj sednici tog tela izglasano da će poslanici EP raspravljati o srpskim izborima sutra, 17, januara, a da će izglasati rezoluciju u februaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari