Damijen Šazel će biti predsednik žirija Venecijanskog filmskog festivala 1Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

 

Na predstojećem Venecijanskom filmskom festivalu, koji će se održati od 30. avgusta do 9. septembra, predsednik žirija biće Damijen Šazel.

Reditelj je čest gost ovog festivala, on ga je i otvorio svojim filmovima La La Land 2016. i First Man 2018. godine.

„Na 10 dana svake godine, ovaj grad umetnosti, Tintoreta, Ticijana i Veronezea postaje grad filma, a ja sam počastvovan i oduševljen što su me pozvali da predvodim ovogodišnji žiri. Jedva čekam da otkrijem novu selekciju odličnih filmova na 80. Venecijanskom filmskom festivalu“, rekao je Šazel.

Takođe je najavljeno da će francuska rediteljka Alis Diop predvoditi žiri za dodelu nagrade Luiđi de Laurentis za najbolji debitantski film, dok će Jonas Karpinjano biti predsednik žirija za selekciju Horizons.

Diop je za svoj prvi film Saint Omer dobila dva priznanja na prošlogodišnjem festivalu, a rekla je da je počastvovana što će biti deo žirija na mestu koje joj je toliko toga pružilo prošle godine.

Karpinjano, poznat po filmovima Mediterranea, A Ciambra i A Chiara, rekao je da jedva čeka da doživi sve emocije i različite stvarnosti koje će se odigrati u Veneciji i da je zaista nešto posebno biti u mogućnosti da se pogledaju svi ti filmovi.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari