Četrdeset godina od smrti Džona Vejna

Ostavite komentar


  1. Srećna vremena holivudskog filma, kad su scenariji bili bazirani na sociološkim realnostima, kad smo gledali film opušteni, sa ženama, bakama, majkama.. uživali, a ne ko danas kada filmovi služe kao feministički pamfleti za vaspitavanje (propagandu) generacija. Ženski lik u svemu obavezno kao muško, mora ovako da bude tretiran, ne sme joj se zapovedati,mora da ima obavezno dominantnu ulogu čak i ako je sporedni lik. Obavezno mora da bude jednaka muškom liku, da prebije muški lik, da bude u borbi isto kao muško, nikako podredjeno.Itd..
    Postoje u Holivudu feministički komiteti koji paze na ovo (inače radi se o zajedničkom dilu gej i fem lobija na menjanju stvarnosti, svako sa svojim ciljem, duga je to priča..)

    Ukratko, zaglupljivanje mase neprirodnim ulogama sa ciljem prevaspitavanja.
    Ko je ovo provalio, više ne uživa u filmovima. Ja npr.

    1. Odličan komentar, delomično današnja kinematografska industrija je u funkciji uništasvanja porodice i trovanja društva. Grozno da ne može groznije biti…nažalost.

    2. Ukratko, za ovaj mulj u koji smo zaglibili proteklih tri decenije iz kojeg bezi svako ko moze krive su zene – majke, cerke, sestre, supruge, bake, tetke…- a ne dobri stari patrijarhat, konzervativizam, tradicionalizam i ideal srpske srednjovekovne seljacke zadruge.

    3. Zaglupljivanje mase i propaganda su i western filmovi poput onih sa Dzon Vejnom gde on ubija zle Indijance.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.