Dani turskog filmaFoto: Promo

Povodom 100. godišnjice Republike Turske, u Beogradu će od 11. do 15. septembra 2023. biti održani „Dani turskog filma“.

Ova manifestacija održaće se u jednom od najuglednijih i najprestižnijih kulturnih i umetničkih objekata srpske prestonice, Domu omladine Beograda.

U okviru „Dana turskog filma“ u Domu omladine Beograda biće prikazano 14 ostvarenja novije turske produkcije (2022. i 2023. godina), ovenčanih nagradama.

U pitanju su domaće premijere filmova koje publika u Srbiji neće imati priliku da pogleda na drugom mestu. Ulaz na sve projekcije je besplatan, a filmovi su titlovani na srpski.

Besplatne propusnice se preuzimaju jedan sat pre početka projekcije filma na info pultu u centralnom holu Doma omladine Beograda.

Broj propusnica je ograničen. Jedan posetilac može preuzeti najviše 4 besplatne propusnice za jednu projekciju. Propusnice se dele do popunjenosti kapaciteta sale.

Publika će nakon projekcija filmova moći da učestvuje u razgovoru sa glumcima, rediteljima i producentima iz Turske.

Među gostima manifestacije biće glumac Inanć Konukću, svetski proslavljen ulogom u seriji „Behzat C.“, koji će posle projekcije filma „Čisto belo“ (Bembeyaz) učestvovati u razgovoru sa publikom.

Jedna od najznačajnijih turskih glumica Emel Goksu, koja je uloge ostvarila u proslavljenim serijama kao što su „Ferhunde Hanimlar“, „Bizim Evin Haleri“, „Moja majka“ i „Porodica“ (Aile) – trenutno je jedna od najgledanijih u Turskoj, biće takođe gošća „Dana turskog filma“.

Publika manifestacije videće je u ostvarenju „Hodnik“ (Koridor), u kom tumači glavnu ulogu Mujeser, a posle projekcije filma imaće priliku da se druži sa njom.

Dani turskog filma uz brojne goste

Numan Čakir, koga publika poznaje po ulozi Tekina u seriji „Za mog sina“, kao i po serijama „Srce mafije“, „Za moje kćeri“, „Nevolja“ i, trenutno veoma gledane, „Sudbina“ razgovaraće sa posetiocima Doma omladine povodom filma „Zemlja“ (Toprak) u kojem tumači glavnu ulogu.

Pored Nuri Bilge Džejlana, jedan od najnagrađivanijih i najpriznatijih turskih reditelja u svetu nesumnjivo je Semih Kaplanoglu, čiji će najnoviji film „Predanost: Hasan“ biti prikazan u Beogradu.

Kompletan program manifestacije „Dani turskog filma“, sa rasporedom projekcija i susreta sa gostima, zainteresovani posetioci mogu pronaći ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari