Daniel Popović otkrio ko je Džuli iz njegove hit pesme: "To je bila prava osoba" 1Foto: Screenshot YuTube

Muzičar Daniel Popović je s pesmom Džuli predstavljao Jugoslaviju na Evroviziji  1983. godine u Minhenu gde je osvojio visoko četvrto mesto, a ova numera je postala hit.

Tekst je napisao Mario Mihaljević, a ime Džuli bilo je Danielova ideja, piše Index. hr.  Sada je otkrio da je reč o stvarnoj osobi.

 Otkrio kome je posvećena pesma

Tako je zvao svoju prvu ljubav koja je iz Nemačke s roditeljima došla na more. „Angela je bila osoba kojoj je namenjena ta pesma kao iskustvo. Angela Basevral“, otkrio je Daniel u IN magazinu.

U razgovoru se prisetio i evrovizijskog nastupa.

„Pre izlaska na scenu, scena se jako brzo menjala. I onda su pre mene izgurali neki klavir. Kad sam se ja provlačio kraj tog klavira, zapeo mi je remen od te plave jakne, ali sam se ja uhvatio za onu kuglu od tog klavira i nekako se odbacio preko toga.

https://www.youtube.com/watch?v=3_Om9CwBiHU

Ispod je bilo maltene četiri metra, ja bih se raspao dole kao lubenica da sam pao. Tako da sam pod tim stresom morao pevati, pa netko kaže, vidi ga, stoji kao drvena Marija. Bio sam sretan da sam živ uopšte“, ispričao je.

Pesma ga proslavila po Evropi

Džuli je prepevana na mnoge svetske jezike.

„U Norveškoj je ABBA imala 25.000, a ja sam imao 40.000 hiljada posećenosti, što je fenomenalno. Bio sam u jednom trenutku sam ispred Majkla  Džeksona po broju prodanih ploča, konkretno u Norveškoj.

Što se tiče Nemačke, tu sam prodao 500 hiljada singlica, gde sam bio ispred Dejvida  Bouvija i Majkla Džeksona na top listama. “Bravo” je osnovao moj fan klub, to je stvarno bilo ludilo. Išli smo iz sšou programa  u drugi šou program“, rekao je Daniel Popović .

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari