Dečji film "Zlogonje" na proleće u bioskopima 1

Snimanje domaćeg filma „Zlogonje“, koji će u naše bioskope stići sledećeg proleća u distribuciji Taramount filma, završeno je početkom ovog meseca.

U pitanju je dečji film, zasnovan na motivima knjige „O dugmetu i sreći“ Jasminke Petrović.

To je priča o Jovanu, dečaku od deset godina koji je rođen sa parcijalnom cerebralnom paralizom. Ceo njegov život je uslovljen tim stanjem i misli da ga svi ostali vide kroz njega. Kroz svoju maštu on beži u svet fantazija u kojima je, nesputan svojim fizičkim nedostatkom, slobodan da uradi i bude ko god poželi. Nenadano u njegovo odeljenje stiže nova učenica Milica koja malo po malo probija zid koji je Jovan izgradio oko sebe i poziva ga u avanturu oslobađanja njenog oca od njegove nove žene, Miličine maćehe, za koju veruje da je veštica i da ga je začarala. Jovan, zbog uzbuđenja i radosti koje oseća zbog saznanja šta to znači imati pravog druga, prihvata ali ubrzo saznaje da prepreke koje se javljaju u realnim avanturama nije tako lako preskočiti kao one u njegovoj glavi.

Film „Zlogonje“ režirao je Raško Miljković, scenario su pisali Marko Manojlović i Miloš Krečković, a glavne uloge tumače: Mihajlo Milavić, Silma Mahmuti, Jelena Đokić, Bojan Žirović, Milutin Milošević, Dubravka Kovjanić, Olga Odanović, Jelena Jovanova, Stela Ćetković, Milena Predić, Matija Popović.

Film je sniman pet nedelja na teritoriji Beograda i u njenom stvaranju učestvovali su: producentkinja Jovana Karaulić, produkcijska kuća „Akcija produkcija“ i koprodukcijska kuća iz Makedonije „Dream Factory“. Projekat su podržali: Filmski centar Srbije, Media program, Kreativna Evropa, Makedonska filmska agencija, Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Grad Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari