Dejvid ČejsFoto: Marion Curtis/StarPix for Max/Sh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dejvid Čejs, čovek koji stoji iza najpoznatije HBO serije, „Porodica Soprano“, izjavio je da „nešto umire“ kad je u pitanju suvremena televizija. On je posebno kritikovao striming platforme i jeftin sadržaj kojem se sve više i više okreću.

Dejvid Čejs je za „The Times“ nedavno izjavio da bi 25. godišnjicu serije „Porodica Soprano“ trebalo manje shvatiti kao slavlje, a više kao pogreb za televizijsku industriju, koja je u proteklih 25 godina imala svoje zlatno doba.

„Poslednjih godina način na koji konzumiramo medije, pa i televiziju, iz temelja se promenio“, rekao je Čejs i dodao: „Više multitaskujemo. Čini se kao da smo zbunjeni, publika ne može da se fokusira samo na jednu stvar, tako da se ne stvara ništa s kompleksnijom radnjom koja bi zahtevala pažnju od publike.“

Čejs je objasnio kako je nedavno pokušao da napravi TV dramu o devojci koja radi kao poslovna pratnja, ali su mu iz uprave striming platforme, kojoj ju je ponudio, rekli da je učini „manje inteligentnom“, prenosi Index.

„Porodica Soprano“ se završila 2007, a 2021. izašao je Čejsov film „Mafijaški sveci Njuarka“, koji predstavlja prikvel ove serijee.

Upitan da li će „Porodica Soprano“ ikad dobiti nastavak, Dejvid Čejs je odgovorio: „Ne, film je bio moj poslednji kontakt s tom pričom.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari