Deseti Međunarodni festival pantomime – P(h)antomfest 1foto promo

Deseti, jubilarni Međunarodni festival pantomime – P(h)antomfest održaće se od 7. do 9. decembra u Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju.

Publika u Vranju biće u prilici da nakon svečanog otvaranja Festivala (20h) pogleda premijerno predstavu pantomime „Tihi gambit“, u režiji Trajčeta Gjorgieva, nastalu u produkciji Festivala.

U režiji Gjorgijeva, u produkciji Festivala, u proteklih 10 godina nastalo čak devet predstava u kojima su na kraju, pored gluvih, počela da igraju i čujuća lica čime je na sceni, a i u publici, potpuno izbrisana razlika između ljudi kroz umetnost, u ovom slučaju pantomimu.

Drugog festivalskog dana nagrađivani rumunski umetnik Paul Kozma Čimpojeru gostovaće sa svojom predstavom „Homo Americanus“, koja je na 7. P(h)antomfestu 2016. godine imala evropsku premijeru.

Poslednjeg dana festivala, u petak, 9. decembra od 20 časova, biće izvedena predstava pantomime Damira Dantesa „Muškarci su drugačiji, žene još više“, koja je u okviru osmog izdanja Festivala 2019. godine imala svoju srpsku premijeru.

Ulaz na sve predstave je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari