Deseti MikroFAF - Power Edition od 10. do 13. oktobra 1

Jubilarno 10. izdanje MikroFAF-a u organizaciji Udruženja Satibara će tokom četiri festivalska dana, od 10. do 13. oktobra, u „Staroj Kinoteci“ prikazati u različitim programima preko 80 filmova i videa.

Na programskoj listi se, pored našeg regiona i Evrope, nalaze i autori iz Irana, Koreje, Šri Lanke, Uzbekistana, Južne Afrike, Indije, SAD…

Takmičarske kategorije za filmove su Uradi-sam film, Nezavisni film, Juniorski film i specijalna kategorija: Power Film.

U ovogodišnjem programu festivala publika će imati priliku i da poseti izložbu filmskih plakata beogradskog umetnika Stevana Aleksića; tribinu sa filmskim umetnicima Tamarom Drakulić, Milošem Tomićem i Markom Backovićem, koju će moderirati dramaturg Ivan Velisavljević, proslavu rođendana festivala i Satibare uz koncert kostimiranog dua Skijaš i Jeti, performans uz film, retrospektivni program Satibara Filma…

Mikropolis nagrade će dodeliti žiri u sastavu: Saša Radojević, scenarista i reditelj, Stevan Aleksić, scenograf i vizuelni umetnik, i Saman Hosseinpuor, reditelj i scenarista iz Irana.

Nagradu književnog bloga Knjigoskop za najbolji Juniorski film dodeliće Aleksandar Gubaš, osnivač Knjigoskopa i režiser, i Jelena Novaković, dvostruko nagrađivana autorka na MikroFAF-u. Centar za vizuelnu antropologiju (VAC) će se pridružiti nagradnom fondu svojim vaučerom za besplatno učešće na foto-radionici Igora Čoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari