Dimitrije Vojnov vas vodi kroz 51. Fest: Udo Kir kao Hitler i istorija na filmu 1foto promo FEST

Udo Kir u Amazonovoj seriji „Lovci“ igra Adolfa Hitlera koji je pod tarantinovskim okolnostima preživeo Drugi svetski rat. Istu ulogu igra i u filmu „Moj komšija Adolf“, izraelsko-poljskoj komediji o džangrizavom Jevrejinu, zapravo očajniku koji je preživeo Holokaust i želi da ostatak života provede sam u kolumbijskoj nedođiji, i komšiji Nemcu koji mu se doseljava u kuću pored i za kog počinje da sumnja da je Hitler.

„Moj komšija Adolf“ je u suštini komedija o susretu dva usamljena starca i zbog toga u sebi nosi jednu političku osetljivost koja nadilazi ono što se objektivno zbiva na ekranu.

Zapravo, politička osetljivost proizlazi baš iz toga.

Leon Prudovski je snimio film koji, što je konvencionalniji, postaje sve perverzniji u onome čime se bavi, i „Moj komšija Adolf“ možda nije najuzbudljiviji film na ovogodišnjem FEST-u, ali bi mogao biti naslov o kom će se među publikom najviše razgovarati, a ako ga pogleda neko ko piše u medijima, ko zna, možda izađe i neka kolumna o tome.

Ako volite filmove koji podstiču na razgovor o istoriji i načinu kako se ona prikazuje na filmu, onda je ovo preporuka za ovogodišnji FEST.

 

28. februar
Vreme: 17:00
Cena: 500 RSD
MTS dvorana, sala 1

1. mart
Vreme: 10:00
Cena: 300 RSD
MTS dvorana, sala 1

1. mart
Vreme: 22:00
Cena: 500 RSD
Cineplexx Galerija Belgrade – Sala 5

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari