Dobra vest za ljubitelji Futurame - Stižu nove sezone; Pokojni reper Coolio snimao dijalog i muziku 1Foto: YouTube snimak ekrana

Posle skoro 10 godina, ljubitelji Futurame imaće priliku da gledaju nove avanture ekipe Planet Ekspresa, jer je animirani sitkom 2022. obnovljen za dve nove sezone, a 24. jula izlazi jedanaesta sezona koja će imati 10 epizoda.

Serija će biti dostupna na striming servisima Hulu i Disnei +, piše Collider, a prenosi Index.hr.

Futurama je animirana serija za odrasle koja prati Filipa Fraja, 25-godišnjeg dostavljača pice koji je kriogenski zamrznut u novogodišnjoj noći 1999. i budi se 1.000 godina kasnije. Fraj postaje zaposlenik transportne kompanije Planet Ekpress, gde pronalazi nove prijatelje sa kojima doživljava brojne avanture.

Futuramu su kreirali Met Groening, tvorac Simpsonovih, i Dejvid Ks. Koen, a prva epizoda je objavljena 1999. godine. Serija je godinama stekla milione fanova zbog svog originalnog humora, a osvojila je čak šest nagrada Emi i dve nagrade Udruženja scenarista Amerike. Stoga i ne čudi što je obnovljen za dve nove sezone, iako se to dogodilo deset godina kasnije.

Originalna glumačka postava Futurame vraća se da glasi likove, uključujući Bilija Vesta kao Filipa Džej Fraja, profesora Farnsvorta, Zapa Brenigana i Zojberga, Kejti Sagal kao Lilu, Tres Maknil kao mamu, Loren Tom kao Ejmi Vong, Fila LaMara kao Hermesa Konrada, Moris LaMarš kao Kif i Dejvid Herman kao Skrafi.

Džon DiMađo, glas robota Bendera, nije nameravao da se vrati zbog spora o platama jer je smatrao da cela glumačka ekipa zaslužuje bolju platu za svoj rad. Nakon dugih pregovora, dogovor je konačno postignut i glumac je potvrdio da će i u novim sezonama oglašavati Bendera.

Takođe je otkriveno a prenosi Index.hr, da je pokojni reper Coolio, koji je preminuo prošlog septembra, ponovio svoju ulogu KvanzaaBota i snimio nove dijaloge i muziku za novu sezonu u nedeljama pre svoje smrti.

Nova sezona Futurame biće dostupna na striming servisima Disnei+ i Hulu od 24. jula 2023. Sezona će imati 10 epizoda, koje će trajati 10 minuta, a izlaziće svakog ponedeljka. Poslednje sezone serije dostupne su i na istim striming servisima, za one koji žele da osveže pamćenje pred nove epizode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari