Doček Nove godine po starom kalendaru u Novom Sadu onlajn 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Zbog pandemije korona virusa, doček Nove godine po starom kalendaru u Novom Sadu biće organizovan onlajn, putem platforme visitns.rs, a koncerti će biti izvođeni uživo u novosadskim koncertnim prostorima, saopštila je danas Fondacija Novi Sad 2021.

„Više od deset sati onlajn programa muzičke, vizuelne i izvođačke umetnosti iz 14 novosadskih prostora za kulturu, među kojima su prva Gradska koncertna dvorana, Fabrika, Skladište, Biro i Čeličana, Novosadsko pozorište i mreža kulturnih stanica i uz učešće gotovo 100 umetnika, biće predstavljeni publici 13. januara u okviru projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da će biti predstavljena „široka lepeza“ izvođača, od violiniste Stefana Milenkovića sa kamernim orkestrom Kamerata Akademika, Električni orgazam i bend Buč Kesidi, zatim izvođači novosadske umetničke scene, kao što su Agota Vitkai Kučera, Lana Zorjan i drugi.

Stefan Milenković nastupiće u prvoj novosadskoj Gradskoj koncertnoj dvorani, čime će biti označen početak rada u toj dvorani.

Milenkoviću će se u dve numere pridružiti i Vasil Hadžimanov, a Milenkovićev koncert moći će da se pogleda 13. januara od 20 sati na platformi visitns.rs, kao i na Drugom programu Radio-televizije Srbije.

Program Dočeka 7529, počeće u 15.30 operom za decu „Snežana“ udruženja umetnika „Visoko C“, a od 16 sati publika će slušati „Chamber“ ansambl.

Koncert hora „Sveti Stefan Dečanski“ i gudačkog orkestra „Orfelin“, uz solistkinju Radoslavu Vorgić Žuržovan, počeće u 16.30, a odmah posle, u 17.45 koncert „Betovenu u čast“, na kom će nastupiti sopranistkinja Agota Vitkai Kučera i pijanistkinja Jelena Simonović Kovačević.

U 19 sati nastupiće violinistkinja Lana Zorjan, a u 20 sati sledi koncert Stefana Milenkovića, orkestra Kamerata akademika i Vasila Hadžimanova.

Od 21 sat nastupiće bend „Džezva&Džezvica“, a nastup sastava „Surreal&Beyond“ počeće u 22 sata.

Električni orgazam nastupiće od 23 sata, a u Novu godinu publiku će uvesti Buč Kesidi.

Fondacija Novi Sad 2021 osnovana je kada je Novi Sad 2016. dobio titulu Evropske prestonice kulture za 2021. godinu.

Zbog pandemije virusa korona, Novi Sad će biti Evropska prestonica kulture 2022. godine.

Obeležavanje Nove godine po starom kalendaru nosi naziv „Doček 7529“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari