Dok kultura ima budžet koji počinje nulom i društvo će biti velika nula

Povodom predloga da budžet za kulturu za 2020. bude 0,73 odsto od ukupnog budžeta, što je najmanje izdvajanje u poslednjih šest godina

Ostavite komentar


  1. I taj jedan posto dajte za razvoj rijlitija pošto je to najveći kulturni projekat u poslednje vreme!

  2. kako da policiska drzava finasiera Kulturu i Umentonst ? ove godine zaposljeno je novih 1350 policajaca prosek troskova po 1 policajcu godisnje je oko 10 000 eura znaci 13 500 000 eura samo za nove kadrove . Srbija ima oko 60 000 policajaca koja je ut racunica >: oko samo za plate i trokove 1 000 000 000 eura ode za policiju . Dobro bi bilo da se javno saopsti Budet za Socijalu .u ovakvim okolnostima kada se finasira REPRESIJA sa ciljem da gradjani budu zasplaseni da kritikuju Rezim po bilo kom osnovu Budzet za Kulturu Umetnost bice nula .> Osudjeni ratni zlocinci su poslanici , takve njuskice kao poslanici nisu zainteresirani da se jaca dignitet naroda , vec smao suprutno u interesu im je da sto manje ljudi koristi internet , skolovani su problem za ovaj rezim , zato skolovani odlaze odavde

  3. A Abramovička, pa znaju naši šta je kultura…to nam je dovpljno, ionako samo glođemo koske..taman se slaže sa kulturnom misli i delom !!!

  4. A i od tog mikro budzeta za kulturu,pola se razdeli partijskim poslušnicima za projekte koji nemaju veze sa kulturom a koliko od tih para „zaluta“ u privatne dzepove,posebna je tema.

  5. Dovoljno ih je pitati da li znaju koliki je budzet za Ministarstvo kulture i informisanja bio za vreme zute vlasti?9 (i slovima devet) puta manji nego sadasnji.Ali tada su cutali…

  6. Mislim da nema rastegljivijeg ( plauzibilnijeg ) pojma od pojma Kultura; u taj pojam možete ugurati što vam je volja ( od bacanje opušaka u korpu, do Teatro alla Scala). Takav dijapazon ovog pojma, ubio se za zloupotrebe. A kad govorimo o umetnosti – stanje je još gore; samo retki mogu da se pohvale da razumeju šta je umetnost. A tamo gde vladaju nerazumevanje i magle , kote se prevaranti, jer se tu najlakše izvlače pare, i pride dobiju ugled i priznanje u društvu. Šta hoću da kažem: davala država pare ili ne – za istinsku umetnost je nevažno. Ona ( umetnost) nikad nije zavisila niti se stvarala iz budžeta. Što manje para za kulturu – biće manje prevaranata. Ovo jeste cinično, ali je i istinito.

  7. 0 autorima, zarez kao zapeta, 7 organizatorima=producentima, 3 onima koji daju sredstva=glodarima kulture. Kada % bude 0 autorima ce pripasti kao I do sada.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.