Druženje s Antom Tomićem večeras u knjižari Delfi SKC, sutra u Novom Sadu na Brodu Cepelin 1

Druženje s Antom Tomićem, nagrađivanim hrvatskim piscem, novinarom i scenaristom, biće održano večeras u kafeteriji Bukmarker, u knjižari Delfi SKC u 18 sati, najavljuje Laguna, izdavač njegovih knjiga u Srbiji. Novosadska publika će imati priliku da se druži sa Tomićem, kao i sa novinarom i piscem Ivicom Ivaniševićem sutra, u petak, od 19 sati na Brodu Cepelin na Novosadskom književnom festivalu.

O Tomićevim knjigama Što je muškarac bez brkova, Čudo u Poskokovoj Dragi i Pogledaj što je mačka donijela, pored autora, govoriće i reditelj, scenarista i književnik Goran Marković, kao i prevodilac Marko Despot.

Knjige Ante Tomića obiluju komičnim situacijama, duhovitim dijalozima i živopisnim likovima, zbog kojih se one čitaju bez prekida uz gromoglasan smeh. Po knjizi Što je muškarac bez brkova, o stanovnicima malog Smiljeva, sedam kilometara podno Poskokove Drage, 2005. godine snimljen je i film.

Nakon večerašnješ druženja sa publikom u Beogradu, Ante Tomić će, zajedno sa Ivanom Ivaniševićem gostovati i na Novosadskom festivalu književnosti na Brodu Cepelin, u programu koji uređuje književnik i publicista Đorđe Randelj.

Program u kojem će se predstaviti dva splitska novinara i pisca, obojica sociolozi po obrazovanbju, počeće u 19 sati na Brodu.

Druženje s Antom Tomićem večeras u knjižari Delfi SKC, sutra u Novom Sadu na Brodu Cepelin 2
Ivica Ivanišević, Arhiva Hrvatskog društva pisaca

Ivica Ivanišević, rođen 1964. u Splitu, diplomirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bio novinar i urednik u Nedjeljnoj Dalmaciji, Feralu i Slobodnoj Dalmaciji, danas radi kao komentator u Slobodnoj Dalmaciji. Objavljuje članke i priče u časopisima i zbornicima. Piše i scenarije, filmske i televizijske, kao i dramske tekstove.

Ivanišević je objavio, između ostalih, i knjige: Smoje – biografija (2004.), Sto mu jelenskih rogova (2004.), Krovna udruga i druga drama – koautorstvo s Antom Tomićem (2005.), Split za početnike – koautorstvo s Renatom Baretićem (2015.), Ulaz za djecu i vojnike (2015.).

Druženje s Antom Tomićem večeras u knjižari Delfi SKC, sutra u Novom Sadu na Brodu Cepelin 3
Ante Tomić, Foto: Petar Marković

Ante Tomić (1970, Split) studije filozofije i sociologije završio je na Filozofskom fakultetu u Zadru. Objavio je romane Što je muškarac bez brkova (2000, adaptiran za pozorište; snimljen film 2005. u rečiji Hrvoja Hribara), Ništa nas ne smije iznenaditi, (2003, adaptiran za pozorište; snimljen film Karaula, u režiji Rajka Grlića), Ljubav, struja, voda, telefon (2005), Građanin pokorni (Nagrada Kiklop, 2006), Čudo u Poskokovoj Dragi (2009), Punoglavci (2011) i Veličanstveni Poskokovi (2015). Objavio je i zbirke priča Zaboravio sam gdje sam parkirao (1997), Veliki šoping (2004) i Pogledaj što je mačka donijela (2019); zbirku drama Krovna udruga i druge drame (2005, u saradnji sa Ivicom Ivaniševićem); kao i publicistička dela Smotra folklora (feljtoni, 2001), Klasa optimist (kolumne, 2004); Dečko koji obećava (kolumne 2009) i Nisam pametan (kolumne 2010). Radi kao profesionalni novinar u Jutarnjem listu; dobitnik je nagrade Hrvatskog novinarskog društva „Marija Jurić Zagorka“ za najbolju reportažu.

Za list Danas, ove godine je razgovarao sa novinarkom Radmilom Radosavljević i taj intervju možete čitati na linku.

Više informacije iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari