Dve predstave u Domu Jevrema Grujića 1Foto: Bojan Cvejić

Muzejski teatar Doma Jevrema Grujića ponovo počinje sa radom.

Ovde će 25. i 26. septembra u 20.30 sati Rada Đuričin, Vjera Mujović, Marija Bergam i Petar Milićević, u predstavama „Dve žene i jedan rat“ i „Mala crna haljina“ oživeti priče o velikim ženama koje su obeležile istoriju svojom jačinom, zalaganjem, sposobnošću i kreativnošću.

Predstave se u Muzeju Dom Jevrema Grujića u Svetogorskoj 17 u Beogradu, igraju, kako kažu iz ove kuće, pred malim auditorijumom od samo 20 gledalaca, uz poštovanje svih mera, kako bi svima bilo prijatno.

Obe predstave traju 55 minuta.

Karte se mogu kupiti putem sajta www.tickets.rs ili na svim njihovim prodajnim mestima.

„Dve žene i jedan rat“ predstava je o sudbini i zaboravljenim pričama dve nepokolebljive i odvažne dobrotvorke srpskog naroda – Mabel i Jelene, čije likove verno dočaravaju Vjera Mujović u ulozi Mabel Grujić i Marija Bergam kao Jelena Lozanić, dok je u ulozi batlera Džejmsa, glumac Petar Milićević.

Predstava je rađena po tekstu Jelene Kajgo i u režiji Aleka Conića.

Predstava „Dve žene i jedan rat“ igra se uz podršku Američke ambasade u Beogradu.

S druge strane, „Mala crna haljina“ oživljava detinjstvo, ljubavi, borbu, čežnje i stremljenja Koko Šanel.

Njen dvostruki lik – kao i logo njenog brenda sastavljen od jednog pravilnog i jednog naopakog latiničnog slova C, koja se ukrštaju – tumače Rada Đuričin i Vjera Mujović.

U vreme velikih svetskih previranja, ratova, revolucija, borbi za socijalnu jednakost, Šanel je oslobodila ženu korseta, skratila haljine i visoke potpetice – da bi žena mogla da radi i odlučuje o svojoj sudbini.

Ovo je komad i o usamljenosti i večnom traganju za ljubavlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari