Dve predstave vranjskog pozorišta na turneji po Srbiji 1

Ansambl Pozorišta „Bora Stanković“ od večeras do 7. novembra je na turneji po gradovima Srbije u okviru koje će izvesti predstave „Kepler 452 – B“ i „Igra“ u okviru projekta „Sever – Jug“ koji se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

Vranjanci večeras nastupaju u Kragujevcu sa predstavom „Keprler 452 – B“u debitantskoj režiji Juga Djordjevića, po tekstu Tijane Grumić. Predstava je po oceni kritike bila jedna od zapaženijih na poslednjem izdanju Sterijnog pozorja u Novom Sadu.

Po Beketovom tekstu „Igra“ u režiji Ane Grigorović, Vranjanci će gostovati i u Somboru, Subotici, Šapcu, Kraljevu, Kruševcu i Nišu.

Ansambl iz Vranja jedini je koji funkcioniše na teritoriji Srbije, nemajući funkcionalnu salu za probe i pozorišne predstave.

Završetak zgrade pozorišta, prema poslednjim najavama trebalo bi uz ulaganje od 120 miliona dinara iz državnog budžeta da bude okončan do septembra 2019. godine. Zgrada pozorišta u Vranju izgorela je u podmetnutom požaru jula 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari