Džefri Raš u ulozi genija

Serija je snimana u Pragu, u Češkoj Republici, gde je Ajnštajn živeo i predavao na početku karijere, i u njoj se pojavljuju svetske zvezde nauke s početka 20. veka, uključujući i Mariju i Pjera Kiri, Vilhelma Rendgena, Karla Junga, Vernera Hajzenberga i mnoge druge
Mali ekran TV serija o Albertu Ajnštajnu događaj sezone

Ostavite komentar


  1. Vecinu matematickih proracuna u vreme rada na teoriji relativiteta je uradila Mileva Maric. Ta teorija nije dokaziva, pa je Ajnstajn dobio Nobela za teoriju svetlosnog polja. Posto se vec tada rastao od Mileve i nije hteo da joj salje novac za izdrzavanje dece, mileva mu je zapretila da ce u naucnim krugovima dokazati da je ona uradila vecinu teorije relativiteta, pa joj je Albert hitno poslao veci deo nagrade samo da cuti. Prijateljima se zalio da ga ta grozna zena ne ostavlja na miru. Novosadjani su posprdno govorili o Albertu kao o zblanutom Maricevom zetu.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.