Džek Glison, zvezda „Igre prestola", vraća se na male ekrane u novoj adaptaciji dečjeg serijala 1Foto: Minchenko Hennadii/Ukrinform/ABACA / Abaca Press / Profimedia

 

Irski glumac Džek Glison, poznat po ulozi Džofrija Barateona u seriji Igra prestola, vratiće se glumi u serijama nakon devet godina u televizijskoj adaptaciji Pet prijatelja.

Ovaj 31-godišnji glumac svojevremeno je rekao da se povlači iz glume nakon što je glumio kralja zločinca, otkrivši da ga je ovakva gluma sa punim radnim vremenom iscrpela i učinila da ne oseća strast prema glumi.

U međuvremenu je glumio u nezavisnim pozorištima i pojavio se u BBC-jevoj mini-seriji Out of Her Mind, a sada će tumačiti ulogu Ventvorta u adaptaciji dečjih knjiga Inid Blajton.

Za adaptaciju je zadužen Nikolas Vinding Refn, poznat po filmovima Drive, Only God Forgives i The Neon Demon, a ona prati pet istraživača koji se susreću sa raznim misterijama i avanturama.

Ne zna se koja od 21 knjige iz serijala koji je pisan između 1942. i 1962. godine će služiti kao inspiracija za tri 90-minutne epizode.

U knjigama Pet prijatelja (The Famous Five) pratimo dva brata Džulijana i Dika i njihovu sestru En dok pokušavaju da osujete kidnapere, lopove i krijumčare na korniškoj obali, zajedno sa rođakom Džordž i njenim psom Timijem.

BBC je najavio da će Dajana Babnikova tumačiti Džordž, Eliot Rouz Džulijana, Kit Rakusen Dika i Flora Džejkobi Ričardson En, a Timija će tumačiti pravi pas Kip.

Knjige Inid Blajton voljene su širom sveta, uprkos tome što neki smatraju da imaju zastarele reference i stavove prema mnogim etničkim manjinama i da se u njima kraju snobizam, rasizam i seksizam.

S druge strane, neki smatraju da je Blajton opisala Džordž kao rodno fluidnu, jer je ona rođena kao Džordžina, a oblači se kao dečak i želi da je svi tako tretiraju.

Džek Glison će se pojaviti i u filmu In the Land of Saints and Sinners, zajedno sa Lijamom Nisonom i Keri Kondon.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari