Džesi Ajzenberg, gost Sarajevo film festivala i još jedan dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 1 EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Američki glumac, reditelj, dramski pisac i autor Džesi Ajzenberg, nominovan za Oskara, biće počasni gost 28. Sarajevo film festivala. I on će, poput svojih kolega – glumca Medsa Mikelsena i reditelja Pola Šredrea biti dobitnik Počasnog Srca Sarajeva.

Priznanje će mu biti uručeno uoči projekcije filma „Nako što spasiš svet“, njegovog dugometražnog prvenca, u Ljetnom kinu Coca-Cola.

Glumac koji igra jednako u blokbasterima poput „Betmen protiv Supermena“ kao i u nezavisnim filmovima vrhunskih reditelja kakav je „Društvena mreža“ Dejvida Finčera, pre režije dokumentarca i gluma, bavio se i pisanjem. On je autor čeitiri drame od kojih je „The Spoils“ imala rekordan broj izvođenja na West Endu. On je i čest saradnik Njujorkera, a napisao je i jednu zbirku priča.

„NBakon što spasiš svet“ prikazan je na Sandens festivalu, ako i u programu Nedelja kritike u Kanu. Film prati Evelyn (Džulijan Mur), ženu koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali ne uspeva da se zbliži sa svojim sinom Ziggyjem, internet-zvezdom u usponu nezainteresovanom za svetske probleme. Ovaj emotivni film, čiji scenario i režiju potpisuje Ajzenberg, zabavan je i izuzetno pronicljiv portret majke i sina koji su naizgled potpuno različiti, ali zapravo puno sličniji nego što žele da priznaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari