Džon Karpenter ne razmišlja o novim filmovima iz serijala „Noć veštica": „Baš me je briga" 1Foto: EPA/MANUEL LOPEZ

Novi film Halloween Ends je, uprkos ne tako dobroj oceni, i dalje među gledanijim filmovima u bioskopu, ali to je mnoge fanove nateralo da se sete originala koji je deo Džona Karpentera.

Iako Karpenter više nije na čelu ove franšize, mada je pravio muziku za tri poslednja ostvarenja u režiji Dejvida Gordona Grina, mnogi još uvek vide njega kao zaštitno lice i rado se sećaju početaka serijala.

Baš iz tog razloga, čuveni reditelj dao je intervju sajtu Vulture u kome je, upitan o aktuelnim filmovima iz franšize, rekao: „Baš me briga“. On ne želi da gleda te filmove, niti da razmišlja o njihovom kvalitetu.

Objasnio je da, iako je on stvorio lik Majkla Majersa, ne oseća da ima njegovih prstiju u kasnijim filmovima sa ovim negativcem: „Najviše volim prvu Noć veštica, onu koju sam ja režirao 1978. Ostale su vizije drugih ljudi, tako to ide. To se dešava kada dignete ruke. Nisam hteo da režiram nastavke jer sam mislio da nema više priče. Čoveče, ala sam pogrešio, jelda?“.

Kada ga studio angažuje da piše novi scenario, od dobija pare i za to kaže: „To je vrsta nastavka koju volim. Moj film postoji, a vi napravite svoj. Hoćete da mi date gomilu novca, super. Uživajte“.

Pored toga što ne gleda nove filmove iz ovog serijala, ne voli da gleda ni svoje stare filmove, jer kaže da tako vidi greške koje je napravio i razmišlja kako bi filmovi mogli da budu još bolji.

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari