Džon Karpenter žali što je učestvovao u pravljenju ovog filma 1Foto: Jason Richardson / Alamy / Alamy / Profimedia

Franšiza Noć veštica je jedna od najuticajnijih u filmskoj istoriji i prvi deo ovog filma postao je model za mnoge druge filmove istog žanra.

Karpenter se vratio ovom filmu u prvom nastavku, ali ne kao reditelj, jer je tu dužnost preuzeo Rik Rozental, već kao producent i koscenarista, ali se zbog toga kaje.

Karpenter nije želeo da se ova frašiza nastavi, zbog čega je i izabran drugi reditelj za nastavak, ali je kasnije pristao da učestvuje u njegovom nastanku, iako je zažalio.

„Verovao sam da nema više priče nakon originala, ali publika je htela da gleda Majkla Majersa kako se vraća opet i opet. A možda su to bili producenti koji su želeli da se vraća ponovo i ponovo zbog profita.“

Nakon prve verzije filma, za koju kaže da uopšte nije bila strašna, on je morao da je doradi i krivi sebe što je odlučio da Lori Stroud i Majkl Majers budu brat i sestra.

Veruje da je za to kriva noć prepuna alkohola, ali da je morao da uradi nešto da bi studio bio zadovoljan i tu ideju i dan-danas smatra odvratnom.

Nakon tog nastavka, ova franšiza imala je još ukupno 11 ostvarenja iz ruku različitih reditelja i sa različitim prijemom kod gledalaca, ali Karpenter je učestvovao tek u poslednja 3 kao izvršni producent i kompozitor.

Izvor: Far Out Magazine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari