Džudit GodrešFoto: LOU BENOIST / AFP / Profimedia

Francuska glumica Džudit Godreš optužila je reditelja Benoa Žakoa da ju je silovao kada je imala samo 14 godina.

Francuski tužitelji otvorili su preliminarnu istragu nakon što je glumica Džudit Godreš podnela prijavu protiv filmskog reditelja Benoe Žakoa optužujući ga da ju je silovao u detinjstvu, prenosi BBC.

51-godišnja Godreš optužuje 77-godišnjeg Žakoa da ju je silovao 1986, kada je imala 14 godina, kao i za naknadne prestupe koji su se dogodili tokom njihove veze koja je trajala do 1990-ih, piše Jutarnji.hr.

Žako je rekao da „kategorički“ poriče njene „navode i optužbe“.

U ranom delu svoje karijere, Gudreš je bila poznata po ulogama u dva rediteljeva filma, „Prosjaci“ (1987) i „Razočarani“ (1990).

benoa žako
Foto: Maria Laura Antonelli/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nedavno je spomenula svoju vezu s Benoom, doduše ne spominjući ga imenom, u autobiografskoj TV emisiji pod nazivom „Ikona francuske kinematografije“.

Prošlog meseca ga je prozvala na društvenim mrežama rekavši da je to odlučila nakon što je pogledala dokumentarac iz 2011. u kojem je reditelj govorio o svom odnosu s adolescentkinjom.

U intervjuu za novine Le Monde, Žako je rekao da „odlučno poriče navode i optužbe Džudit Godreš“.

Benoa Žako režira filmove od sredine 1970-ih, a njegova drama „Zbogom, moja kraljice“ iz 2012. otvorila je 62. Međunarodni filmski festival u Berlinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari