Egzit: Kako propišu nadležni i u skladu sa zdravstvenom situacijom 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ

Zdravlje i bezbednost posetilaca su nam na prvom mestu, a odluka o održavanju ili odlaganju festivala biće doneta u skladu sa merama koje propišu nadležne institucije i razvojem zdravstvene situacije u narednom periodu.

To kažu iz Egzit tima odgovarajući na pitanja Danasa, šta se zbiva sa ovom manifestacijom, kada će se održati, da li će se to desiti u avgustu ili u septembru. Iz Egzit tima poručuju da postoji jednostavan razlog zašto se još uvek ne oglašavaju u vezi sa festivalom.

– Od proglašenja pandemije u potpunosti smo zaustavili sve aktivnosti na promociji Egzita i naših drugih festivala i umesto toga smo sve svoje resurse u maksimalnom kapacitetu u potpunosti usmerili na društveno korisne akcije, od regionalne kampanje „Super Komša“ koja poziva na volonterizam u lokalnim zajednicama do specijalnog EXIT TV programa koji je u proteklih mesec dana milionima ljudi širom sveta olakšao boravak u karantinu“ – ističu egzitovci. Njihova poruka je, kako kažu, od početka vanrednog stanja jasna.

– Svi koji su u mogućnosti trebalo bi da pomognu svojoj lokalnoj zajednici i volontiraju, kao i da se pridržavaju svih mera koje su propisale nadležne institucije.

S tim u vezi Egzit tim podseća da su „snimljene i dve pesme koje pozivaju na volontiranje u kojima su učestvovali neke od najeminentnijih javnih ličnosti, dok je i tim festivala svakodnevno učestvovao u volonterskim akcijama“. Takođe, skreću pažnju da je festivalska, odnosno manifestaciona industrija „najteže pogođena pandemijom, imajući u vidu da su događaji bili prvi koji su obustavljeni i biće poslednji koji će se vratiti u normalno stanje“.

– „Ovaj sektor u Srbiji generiše preko 10.000 stalnih i više desetina hiljada honorarnih poslova. Samo je EXIT do sada našoj turističkoj ekonomiji doneo preko 200 miliona evra“ – podseća Egzit tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari