Ekipa predstave „Čudo u Šarganu“ javno osudila napad aktiviste Srpske napredne stranke na glumicu Seku Sablić 1Foto: Danas/Miroslav Dragojević

Konferencija za novinare u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, na kojoj je danas najavljena premijera drame „Čudo u Šarganu“ Ljubomira Simovića, u režiji Jagoša Markovića, završena je saopštenjem u kojem je ekipa ove predstave javno osudila brutalni verbalni napad na glumicu Jelisavetu Seku Sablić.

– Osuđujemo svaki vid agresiju i svako targetiranje bilo kog čoveka u našem gradu, našoj zemlji, i smatramo nedopustivim da se neko napada zbog drugačijeg mišljenja – rekla je glumica Anita Mančić, povodom brutalnog vređanja kojim je aktivista Srpske napredne stranke Simo Spasić targetirao Seku Sablić, pozivajući da se konačno stane na put njegovom agresivnom ponašanju i da se Spasić privede pravdi.

Premijera „Čuda u Šarganu“ zakazana je u subotu, 3. aprila na sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a današnjoj konferenciji za novinare, pored reditelja Jagoša Markovića, direktorke JDP Tamare Vučković, prisustvovao je deo glumačkog ansambla, Anita Mančić, Tamara Dragičević, Sanja Marković, Ljubimir Bandović, Miodrag Dragičević, Marko Janketić, Boris Isaković, Jovana Belović, Nebojša Dugalić, Slobodan Tešić i Aleksej Bjelogrlić.

Podsećamo, glumica Jelisaveta Seka Sablić izjavila je danas da joj je na ulici pretio predstavnik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić i da joj je dobacivao „Ubiću ti dete“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari