elektropionirFoto: Saša Ivanović

 

Jedno od mesta sa bogatim novogodišnjim programom je i klub Elektropionir, u kome se od 29. decembra do 1. januara sprema svašta.

Elektropionir donosi dva nastupa Velikog prezira, novogodišnji Gistropop i prvojanuarski triptih.

Veliki prezir retko nastupa uživo, ali se kraj godine za njihov beogradski koncert ustalio kao tradicija: spontano, neplanirano, bez ikakvog koncepta, koncert ovog velikog benda se ispostavio preko potrebnim baš u ovom period godine.

Praznični program Elektropionira od 29. decembra do 1. januara: Dva koncerta Velikog prezira, novogodišnji Gistropop i prvojanuarski triptih 1
Foto: Promo

Tome u prilog ide činjenica da je prvi koncert Velikog prezira najavljen za Elektropionir skoro rasprodat! Zato će bend pred beogradsku publiku izaći dva puta. I 29. i 30. decembra.

Koncerti oba dana počinju u 21h.

Novogodišnjim Gistropop konceptom, koji potpisuje Vladimir Skočajić Skoča, Elektropionir će ispratiti 2023. godinu.

Kao i svake godine, ovaj kutak u Cetinjskoj ima drugačiji doček Nove godine.

Praznični program Elektropionira od 29. decembra do 1. januara: Dva koncerta Velikog prezira, novogodišnji Gistropop i prvojanuarski triptih 2
Foto: Promo

,,Ako vam je pun kufer dosadnih novogodišnjih dočeka, ako volite muziku koja ne poznaje vreme ni žanrove, ako želite da budete na mestu na kom Džejn Birkin u isto vreme peva sa zvučnika i pije piće na šanku, ako vam je nedostajalo ‘Beograde, dobro veče’ Duška Radovića, ako vas smara doček Nove godine, a ipak ne želite da ga provedete sami ili sa nekim idiotima, ako vam se slušaju najveći Gistro hitovi iz ove, ali i ostalih godina za nama, dođite u Elektropionir 31.12. u 21h. da pravimo uspomene kojih ćemo se sećati i onda kada više ne bude imalo šta da se čeka“, poziva Skoća na Novogodišnji Gistropop doček 31.12.

Prvog dana januara 2024. godine u Elektropionir Skreč Majstor Ljuban sa svojom ekipom priređuje prvojanuarski triptih. Slažu ga u Elektropioniru slažu Skreč majstor Ljuban lično, Zauvar i DJ Kopri.

Zauvar, kao projekat u nastajanju, se nalazi na tromeđi basa, bubnja i skreča gde svaka strana vajdi. Vrti se oko muzike a i muzika se vrti.

Zvuči kao ad hoc hip-hop, kao breakbeat, nekad jazz. Članovi ovog benda, ili bolje, družine dolaze svako sa svoje strane, a donose široku ljubav prema muzici.

Praznični program Elektropionira od 29. decembra do 1. januara: Dva koncerta Velikog prezira, novogodišnji Gistropop i prvojanuarski triptih 3
Foto: Promo

Muzika koju Zauvar donosi je nepredvidiva, ali i uslovljena. Uslovljena vajbom ljudi, vajbom mesta i horoskopom. A može zazvučati kao prirodni fenomen poput talasa (novih i starih).

Videc i Kecman su odgovorni za ritam sekciju preko koje Ljuban srečuje i pušta razne semplove tako da se dobija šarenolik muzički kolaž.

Elektropionir je spreman za praznike

Skreč majstor Ljuban bavi se DJingom od početka 2001. godine, ali se bavi skrečom od 2005. Hip Hop i Big Beat ritmovi u kombinaciji sa semplovima dečje muzike i Ex Yu rock i folk semplovima dominiraju njegovim muzičkim izrazom.

Skreč Majstor Ljuban je dobro poznat na underground sceni po svojim improviziranim jam sessionima sa brojnim muzičarima.

Njegov eklektički stil, koji je ukorijenjen u igri sa žanrovima i šašavim semplovima, smešta ga među DJ komičare.

Koprivica Zvonimir poznatiji kao DJ KOPRI iskusno hara beogradskim klubovima već 13 (slovima: trinaest) godina.

Poštuje starije, a kapira mlađe, zavrti se tip-hop, hip-hop, illbient, downtempo, electro, ebm, idm, techno, breakbeat, a ni ostali žanrovi i podžanrovi mu nisu strani.

Ovaj čova istopiće densflor i voziti vas dugo kroz noć, a provod je zagarantovan!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari