emi nagradeEPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Emi nagrade se održavaju večeras, nakon nekoliko meseci odlaganja zbog štrajka holivudskih glumaca i scenarista.

Nominacije za Emi nagrade objavljen su još u julu, ali kako bi vrlo mali broj nominovanih mogao da prisustvuje ceremoniji u septembru, ona je prebačena na januar.

Dodela obuhvata veliki broj priznanja, tako da je jedan njihov deo već dodeljen pod nazivom Kreativni Emiji.

Među njima su bili gostujući glumci, tehnička dostignuća i druge kategorije, a veliki pobednici bili su serije The Last of Us i Welcome To Wrexham.

Sada nas očekuju glavne kategorije poput najbolje drame, najbolje komedije i najboljih glavnih glumaca i glumica.

Zbog odlaganja se može desiti da publici ovi naslovi deluju malo staro, jer obuhvataju period emitovanja između 1. juna 2022. i 31. maja 2023. godine.

Tako, na primer, iako je završeno emitovanje šeste sezone serije The Crown, među nominacijama se nalazi njena peta sezona.

Emi nagrade – nominacije

Očekuje se da će Succession odneti najviše priznanja, baš kao na Zlatnim globusima, jer je poslednja, četvrta sezona dobila sjajne kritike.

Nominovani su Kiran Kalkin, Džeremi Strong, Sara Snuk, Brajan Koks, Metju Mekfadjen i Nikolas Braun, iako se neki od njih takmiče međusobno.

Još jedan jaki konkurent je The White Lotus, tačnije njegova druga sezona, gde se takmiče Vil Šarp, Dženif Kulidž, Obri Plaza i F. Marej Abraham.

Ističe se i The Last of Us, adaptacija popularne video igre, koja je nominovana za najbolju dramu, a tu su i nominacije za Pedra Paskala, odnosno Belu Remzi.

U kategoriji komedije prednjači Ted Lasso, iz koje su nominovani Džejson Sudeikis, Hana Vadingam, Bret Goldstin i Džuno Templ.

Među nominovanima su još i Beef, Wednesday, House of the Dragon, Better Call Saul, Yellowjackets, Abbot Elementary, The Bear i Only Murders in the Building, između ostalih.

Ukoliko bi Bela Remzi (The Last of Us) ili Džena Ortega (Wednesday) dobile nagradu, one bi bile najmlađe dobitnice u svojoj kategoriji.

Emi nagrade – voditelj

Ceremoniju dodele vodiće glumac i komičar Entoni Anderson, najpoznatiji po seriji Black-ish i filmovima The Departed i Scream 4.

„Pristao sam da vodim Emije pre otprilike 15 godina i tek sad su odlučili da me pitaju“, rekao je glumac u šali.

Nagovestio je da će u svoje šale uključiti i ljude koji se nalaze u prostoriji, ali da to neće biti ništa zlonamerno.

„Da, prozivaću neke od ljudi iz publike, ali to neće biti ništa lično. Biće to lagani humor da bi se šou nastavio i svi sve smejali.“

Postoje tračevi da će Metju Peri dobiti jednu posebnu posvetu od petoro svojih kolega iz serije Prijatelji, iako to nije zvanični potvrđeno.

Izvor: BBC

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari