Evropska premijera "Kosmosa" u HD Odiseji 1foto Marko Djokovic/

Posle prošlogodišnjeg velikog uspeha „koncerta-prvenca“ na otvorenom sa 30 hiljada posetilaca, Beogradska filharmonija danas je najavila drugi muzički piknik pod zvezdama na kome će 24. juna u novobeogradskom bloku 13 publiku povesti put svemira.

Na mestu na kome će, prema obećanjima predsednika Republike, do 2020. Beograd dobiti novu zgradu Filharmonije, beogradski filharmoničari sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom izvode audio-vizuelni spektakl pod nazivom HD Odiseja – orkestar će svirati remek-dela klasične muzike uz spektakularne snimke Zemlje i Kosmosa američke svemirske agencije NASA.

„Najpre će uz snimke Zemlje orkestar izvesti Štrausovu epsku muziku ‘Tako je govorio Zaratustra’, korišćenu u kultnom Kjubrikovom filmu ‘2001: Odiseja u svemiru’, potom kompoziciju DŽona Adamsa ‘Kratka vožnja u brzoj mašini’. Kosmos, snimljen najnovijim optičkim instrumentima NASA publika će posmatrati uz Dvoržakovu Simfoniju ‘Iz Novog Sveta’. ‘Zemlja’ i ‘Kosmos’ su deo inovativnog filmskog serijala HD Odiseja koji je premijerno izveo Hjustonski simfonijski orkestar i predstavlja apsolutni hit u svetu. Srpska publika će biti prva u Evropi koja će videti ‘Kosmos’, a Beogradska filharmonija prvi orkestar na svetu koji ovaj audio-vizuelni spektakl izvodi na otvorenom“, kažu u Filharmoniji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari