FCS: Francusko - srpski filmski susreti od 1. do 3. decembra 1Foto: Pixabay/Bru-nO

Francusko-srpski filmski susreti, šesti po redu, biće održani od 1. do 3. decembra u Kombank dvorani, objavio je Filmski centar Srbije (FCS)

Održavaju se u organizaciji Francuskog instituta, MegaCom Filma, FCS, Ministarstva za kulturu i informisanje Srbije i Udruženja za promociju nezavisnog filma ACID.

Susreti će i ove godine krunisati uspešnu filmsku saradnju Francuske i Srbije kroz niz aktivnosti posvećenih sedmoj umetnosti, naveo je FCS na svom sajtu.

Beograd će ugostiti francuske filmske stručnjake koji će razmeniti iskustva sa kolegama iz Srbije o održivim praksama tokom snimanja.

Predstavnici Mladih ambasadora, Mreže kinoprikazivača Srbije, bioskopa LUX i Udruženja za promociju nezavisnog filma ACID će održati radionicu na temu razvoja mlade publike.

Poznati francuski inženjer zvuka Bruno Tarijer publici će govoriti o saradnji za eminentnim rediteljima dok će direktor Ateljea Varan, Žan-Noel Kristijani, podeliti svoje viđenje dokumentarnog filma.

Susreti će biti prilika da se srpskim filmskim stručnjacima predstave škola i centar savremene umetnosti iz Francuske.

Biće predstavljeni i rezultati radionice posvećene francusko-srpskim koprodukcijama, nedavne održane u Parizu.

Šesti po redu francusko – srpski sureti biće održani a u okviru Festivala autorskog filma, koji traje od 26. novembra do 3. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari