Feđa ŠtukanFeđa Štukan, foto: Milan Maricic/ATAImages

 

Bosanskohercegovački glumac Feđa Štukan polovinom juna više sati je zadržan na granici Srbije i Bosne i Hercegovine. Ovaj za njega veoma neprijatan događaj usledio je samo jedan nakon što je glumac podržao proteste Srbija protiv nasilja i prisustvovao protestnoj šetnji u Beogradu.

U nedavno datoj izjavi za Nova.rs, Štukan je otkrio da ima saznanja da mu je ulazak u Srbiju zabranjen narednih godinu dana.

Bosanskohercegovački glumac je objasnio o čemu se radi u emisiji „Među nama“ na televiziji Nova S.

„Ne mogu reći da sam lično čuo ali neko ko zna nekoga sa granice mi je rekao to, ne vidim razlog da taj neko laže. Nije sto odsto pouzdano, ali verovatno je tako. Pokušao sam preko Ambasade nešto da saznam, niko mi nije javio. Ambasada BiH mi je rekla da ima takvih slučajeva dosta, da Srbija nikad nije predala bilo kakav spisak bosanskoj ambasadi ili vladi vezan za ljude koje traže, da li su na poternici ili su dobili zabranu ulaska, ne zna se jer ne postoji spisak. Rečeno mi je da će pokušati nešto diplomatskim putem, ali još ničeg nije bilo. Mislim da nisu uspeli jer nisu imali načina“, rekao je Štukan u emisiji „Među nama“ i dodao:

„Bilo je slučajeva da ljudi po tri godine budu u zatvoru pod istragom, i onda da ih puste bez dokaza. Ne sedi mi se u zatvoru tri godine, nikako, bilo kakvom, istražnom ili… Znaju oni da nemaju dokaza, kao i šta rade ali mislim da im je glupo to što rade. Imao sam mnogo dogovora za poslove i imam mnogo prijatelja u Srbiji, zavoleo sam i Beograd, često sam bio tamo.“

Kompletan snimak gostovanja Feđe Štukana u emisiji „Među nama“ pogledajte na sajtu Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari