FEŠTA u Zaječaru završena dodelom nagrada 1Foto: Pozoriste Zoran Radmilovic

Ogroman entuzijazam, trud i rad prisutan u svakoj od izvedenih predstava i pojedinaca može da se meri sa angažovanjem profesionalnih glumaca, ocena je stručnog žirija prvog Festivala školskog teatra održanog (FEŠTA) u Zaječaru.

Glumci zaječarskog pozorišta Nataša Petrović, Miloš Đuričići Gabrijel Bećarević, koji su činili žiri, kako sami navode, trebalo je da između pet predstava i više desetina mladih glumaca i glumica izaberu najbolje, a to nije bilo nimalo lako. Zato su dodeljene nagrade priznanje dobitnicima, ali i podstrek onima koji nisu dobili nagrade da se sledeće godine ponovo prijave za FEŠTU 2019.“

Najbolja predstava ovogodišnje FEŠTE je  Hasanaginica  srednje škole „Vuk Karadžić“ iz Ljubovije, saopšteno je sinoć na svečanoj dodeli nagrada  trodnevnog festivala, koji je održan u Narodnom pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru. Uloga Vetrenog u predstavi  Bajka o vremenu u režiji Olivere Ranđelović, donela je Petru Vidojeviću, učeniku OŠ“Dimitrije Todorović Kaplar“ iz Knjaževca nagradu za najbolju mušku ulogu, dok je Bojana Petković, učenica Gimnazije „Bora Stanković“ iz Bora nagrađena za najbolju žensku ulogu u monodrami „Poslednja šansa“ u režiji Sandre Živković.

Na prvom  Festivalu školskog teatra nadmetali su se i trejleri   i nagrada za najbolji trejler, odabrao ga je Pavle Kunovčić, montažer iz Zaječara, pripala je Gimnaziji „Bora Stanković“ iz Bora. FEŠTA je završena predstavom koju je u čast nagrađenih odigrala Školska dramska družina Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara. Mladi glumci  izveli suna oduševljenje publike, predstavu Oprostite, izvinite, pardo po tekstu i u režiji Stevana Jovanovića, Nataše Petrović i Gabrijela Bećarevića . Organizator  FEŠTE je Narodno pozorišteTimočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ a pokrovitelj je Grad Zaječar.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari